Târgu-Jiu: Ziua Muncii, serbată în viteză pe defileu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gorjenii temerari sunt aşteptaţi pe Jiu, pentru câteva ore de aventură, sub supravegherea instructorilor de rafting. Cei care caută senzaţii tari pot porni într-o cursă nebună, plătind 50 de euro de persoană. Turiştii care vor linişte şi relaxare le găsesc în munţi, la Rânca.

Gorjenii pasionaţi de sporturile extreme, care vor să petreacă cu adevărat spectaculos ziua de 1 Mai, sunt invitaţi în acest weekend pe Defileul Jiului. Porţia de adrenalină o asigură coborârile cu bărcile pneumatice pe apele repezi ale râului, printre stânci, prin cascade şi meandre. O aventură de două - trei ore, care-ţi taie răsuflarea, costă 50 de euro, organizatorii asigurând tot echipamentul necesar.

„Sezonul de rafting s-a deschis la începutul săptămânii, iar gorjenii sunt aşteptaţi să se bucure de acest sport deosebit. Le vor sta la dispoziţie mai multe ambarcaţiuni, iar preţurile ajung, de regulă, la 200 de lei de persoană“, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.

Prin Parâng, cu ATV-ul sau bicicleta

Pe râul Jiu, raftingul de agrement poate fi practicat între Lainici şi Bumbeşti-Jiu, pe un sector cu o lungime de 12 kilometri şi o diferenţă de nivel de 230 de metri. Pentru cei care preferă un weekend liniştit, relaxant, petrecut în aer curat, destinaţia ideală este staţiunea montană Rânca. Trebuie, totuşi, să se grăbească, întrucât cabanierii anunţă că locurile de cazare vacante pot fi numărate pe degete.



„Noi oferiserăm spre închiriere cabana, cu 18 locuri în nouă camere, cu 1.200 de lei, tarife valabile în perioada 29 aprilie - 1 mai. Avem o solicitare de la Piteşti, pentru cinci camere, mai avem o familie de la Craiova, deci e aproape ocupată“, a spus proprietara, Camelia Dănescu. Turiştii care vor petrece weekendul la Rânca pot opta pentru drumeţii sau plimbări cu ATV-urile ori bicicletele. „Pot să urce pe Vârful Păpuşa şi vor avea parte de vreme perfectă pentru mountain-bike“, a mai spus Camelia Dănescu.

Dumbrava fumegă de grătare

Oferte sunt şi pentru cei care n-au posibilitatea să plece departe de Târgu-Jiu în weekend. Duminică, în Dumbrava Drăgoieni este petrecere cu muzică, mici şi bere. „Între orele 13.00 - 14.00 va cânta Fanfara Armonia, iar apoi, până la 16.00, Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului va prezenta un program cu muzică şi dansuri populare“, a anunţat Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei.

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite