Un tânăr beat şi fără permis a intrat cu maşina într-un contor de gaze şi a fugit după ce autoturismul a luat foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul a avut loc azi-dimineaţă, în jurul orei 05.40, pe strada Macului, din municipiul Motru. Cel care se afla la volan a dat bir cu fugiţii, iar ulterior a fost prins. Acesta este din oraşul Strehaia şi a fost reţinut pentru 24 de ore.

După ce a intrat cu maşina în contorul de gaze şi a văzut flăcările, tânărul a fugit de la locul faptei, în loc să sune la pompieri să intervină pentru stingerea incendiului. În aproximativ o oră de la producerea accidentului, poliţiştii l-au depistat pe mehedinţean pe raza localităţii Ploştina, la  trei kilometri de locul accidentului. Acesta era însoţit de un alt tânăr, cu care se afla în autoturism în momentul producerii evenimentului. Oamenii legii i-au condus pe cei doi la sediul Poliţiei, iar din cercetările efectuate s-a stabilit că autoturismul a fost condus de către bărbatul de 28 de ani, care, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei, a intrat în coliziune cu acel gard şi a lovit contorul de gaze, după care a părăsit locul accidentului. Etilotestul a indicat o concentraţie de alcool pur în aerul expirat de 0,61 miligrame per litru. Efectuând verificări în baza de date cu evidenţa posesorilor de permis de conducere, poliţiştii au constatat că tânărul nu posedă carnet de şofer nicio categorie de autovehicule.

Din toate aceste motive s-a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de părăsire a locului accidentului, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi având o alcoolemie ce depăşeşte limita legală şi distrugere din culpă.

image

 „Poliţiştii din municipiul Motru au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore a lui S.I., un tânăr de 28 de ani, din oraşul Strehaia, judeţul Mehedinţi, care, în dimineaţa acestei zile, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a condus un autoturism, fără a poseda permis de conducere şi, fiind implicat într-un accident de circulaţie, a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiei. În dimineaţa acestei zile, la ora 05.40, Poliţia Municipiului Motru a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că pe strada Macului, s-a produs un accident de circulaţie, soldat doar cu pagube materiale, în care a fost implicat un autoturism înmatriculat în străinătate. La faţa locului a ajuns imediat un echipaj de poliţie care a constatat că şoferul autoturismului plecase de la faţa locului. Autovehiculul intrase în coliziune cu un gard şi cu un contor de reglare şi măsurare a gazelor naturale. Din coliziunea cu acel contor, autoturismul a ars în proporţie de 40%, pentru stingerea acestuia intervenind pompierii din Motru", anunţă Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj. Reprezentanţii societăţii de gaze au intervenit pentru remedierea avariei.

Valoarea pagubelor create depăşeşte suma de 6.500 lei. Mâine, bărbatul va afla dacă pe numele său va fi emis mandat de arestare preventivă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite