Un fost judecător, apărătorul fostului viceprimar pe numele căruia a fost eliberat un mandat de arestare în lipsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa de judecată de la Tribunalul Gorj în care s-a hotărât emiterea uui mandat de arestare în lipsă pe numele fostului viceprimar PD-L al comunei Prigoria, Angel Costoiu, a avut loc cu uşile închise.

O echipă de trei avocaţi l-au reprezentat pe Angel Costoiu şi pe soţia acestuia, Maria Claudia, la şedinţa de judecată în care Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj au propus arestarea preventivă în lipsă a celor doi inculpaţi, pentru că aceştia se sustrag de la urmărirea penală. Unul dintre avocaţi este Stelian Ulmet, fost judecător, care a ieşit la pensie şi a devenit avocat, de altfel ca mai toţii judecătorii gorjeni. Acesta dar şi ceilalţi avocaţi, au negat că ar fi apărătorii lui Angel Costoiu, cu toate că au ieşit din sala de judecată unde a avut loc procesul.
Angel Costoiu şi cu soţia lui sunt urmăriţi penal pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Cei doi se sustrag cercetărilor, fiind de negăsit de mai multe luni. Fostul viceprimar al comunei Prigoria şi soţia acestuia au făcut angajări fictive pe firmele deţinute de ei şi au încasat de la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Gorj mai multe ajutoare financiare acordate pentru absolvenţii şi şomerii cu vârste de peste 45 de ani. Prejudiciul creat statului se ridică la suma de aproape 800.000 de lei. Angel Costoiu a dispărut de la domiciliu, după ce şi-a dat demisia din funcţia de viceprimar şi se sustrage urmăririi penale.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite