Seară incendiară pentru pompierii gorjeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă de Gorj au primit aseară solicitări pe bandă rulantă, cele mai multe fiind pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată.

Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat aseară în satul Cocoreni, al comunei Bâlteni, lângă biserică. „Este vorba despre un incendiu izbucnit la o casă de locuit. Operaţiunea a început la ora 20.46 şi s-a încheiat la 21.15. A intervenit Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Bâlteni cu o autospecială. Au ars acoperişul casei pe circa 50 de metri pătraţi, obiecte de mobilier, electronice şi electrocasnice. La faţa locului a ajuns şi un echipaj din cadrul Secţiei de Pompieri Turceni, care a stabilit cauza probabilă a incendiului, fiind vorba de un coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materialele combustibile", a declarat căpitanul Augustin Malacu, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Intervenţia de la Bâlteni a avut loc după alte şapte incendii, şase de vegetaţie uscată şi unul la mai multe clăi de fân, în comuna Săcelu, unde au ars nouă tone de plante furajere, focul fiind pus de persoane necunoscute. Incendiile de vegetaţie uscată au fost înregistrate în Rovinari, două în Motru, unul în Târgu-Jiu şi două în comunele Glogova şi Scoarţa, toate în jurul orei 20.00.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite