Târgu-Jiu: Şapte foşti şi actuali funcţionari de rang înalt, trimişi în judecată de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzaţiile procurorilor anticorupţie vizează afaceri necurate cu terenuri. Lelioara Deaconu, fost subprefect, şi alţi şase foşti şi actuali funcţionari au fost trimişi în faţa instanţei pentru afaceri cu terenuri.

Procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a şapte funcţionari care au ocupat sau mai ocupă funcţii deconducere, printre aceştia numărându-se: Lelioara Deaconu, fost subprefect al judeţului Gorj şi Ioana Călinescu, fosta şefă a Serviciului de legalitate a actelor din cadrul Prefecturii Gorj, Nicolae Deaconu, actual avocat şi fost judecător, şi Gheorghe Ilie, şeful Serviciului agricol din Primăria Târgu Jiu. Au mai fost trimişi în judecată Remus Stamatie, fostul secretar al Primăriei Turceni, Marilena Bardan, ex-referent agricol la Primăria Târgu Jiu şi Ştefan Burcheci, membru al Corpului de Control al prefectului de Gorj. Aceştia sunt acuzaţi de fals intelectual, uz de fals, instigare la fals intelectual, abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii de avantaje patrimoniale,complicitate la abuz în serviciu, uz de fals, fals în declaraţii şi evaziune fiscală.
Potrivit rechizitoriului, faptele au avut loc în perioada 2002 – 2007. Procurorii susţin că Lelioara Deaconu, care ocupa funcţioa de subprefect în perioada respectivă, s-a implicat în obţinerea ilegală a unor suprafeţe de teren pentru familia sa şi a subordonatei sale, Ioana Călinescu.

Lelioara Deaconu susţine că nu a făcut nimic ilegal

Lelioara Deaconu susţine că nu este vinovată şi că va demonstra acest lucru în instanţa de judecată: „Nu e nimic adevărat. Totul se bazează pe nişte minciuni sfruntate. Şi membrii familiei mele au drept de proprietate ca orice cetăţean. Familia mea a deţinut un teren pe care se află acum groapa de cenuşă a Termocentralei Turceni. Terenul nu putea fi retrocedat, astfel încât soţul meu a cerut compensarea cu un alt teren, conform Legii 247/2005. Legea îmi dădea dreptul să cer în altă parte. Totul s-a făcut în mod legal. Faptul că am lucrat în cadrul Prefecturii şi am făcut parte din Comisia de constituire a dreptului de proprietate nu înseamnă că membrii familiei nu pot să apeleze la comisie pentru stabilirea dreptului de proprietate. La cine să apeleze? La comisiile din alte judeţe. Nu sunt implicată în alte retrocedări“. Procurorii anticorupţie au disjuns cercetările, în acelaşi dosar, faţă de patru judecători de la Judecătoria Târgu Jiu şi Tribunalului Gorj. Aceştia sunt acuzaţi că ar pronunţat hotărâri judecătoreşti în favoarea familiilor Deaconu şi Călinescu. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite