Târgu-Jiu: Profesoara care a stat în arest pentru şpagă a dat statul român în judecată şi cere despăgubiri de 300.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mariana Văduva a dat statul român în judecată şi vrea să fie despăgubită pentru cele 24 de ore petrecute în arest. După trei ani de procese, profesoara de la Universitatea Constantin Brâncuşi se declară nevinovată şi spune că nu a primit niciodată şpagă de la studenţi.

Mariana Văduva cere dreptate şi vrea ca statul român să plătească pentru toate acuzaţiile care i s-au adus, motiv pentru care s-a îndreptat direct către Tribunalul Gorj, solicitând despăgubiri de 12 miliarde de lei vechi. „Am dat statul român în judecată pentru tot ce s-a întamplat. Am fost complet nevinovată şi totul mi-a afectat familia, poziţia socială, activitatea la catedră. Am fost în arestul acela groaznic, care m-a afectat, pentru că un om care e nevinovat nu suportă să fie închis cu cheie şi lacăt. Nu aş dori nimănui, nici măcar duşmanilor nu le-aş dori să treacă prin aşa ceva“, declară Mariana Văduva, profesor în cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi. Lectorul universitar a candidat astăzi pentru funcţia de decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul UCB, iar în aceasta seară se va stabili dacă va ocupa acest post. „Acum, cu acest concurs pentru postul de decan, au existat colegi care mi-au spus că nu ar fi trebuit să mă înscriu, tot din cauza problemelor din trecut. Toate instanţele au avut aceeaşi hotărâre, de achitare. De pe urma acestei nemernicii am fost afectată şi pe plan profesional. Pur şi simplu mi-a fost terfelită imaginea. Sunt foarte revoltată şi cer despăgubire de 12 miliarde de lei vechi, care oricum nu acoperă ce mi s-a întâmplat“, precizează Mariana Văduva.

„Rămâne deschisă o mare breşă morală“

Adrian Gorun, rectorul Universităţii Constantin Brâncuşi, preferă să rămână rezervat în declaraţii şi susţine că mulţi vor multe, dar şi faptul că hotărârea instanţei este sfântă. „E o chestiune pe care a reglat-o Justiţia Română şi atunci, dacă au fost erori judiciare, statul trebuie să plătească. În ce mă priveşte, Senatul Universităţii şi-a făcut datoria, în schimb, hotărârea instanţei este sfântă. Rămâne totuşi deschisă o mare breşă morală. E liberă sa acţioneze pentru că este un drept al ei. Nu universitatea cere daune morale. Eu am dat-o afara şi i-am platit salariul pe toată perioada aia. Mulţi vor multe“, concluzionează Adrian Gorun.

Mariana Văduva preda cursul de asigurări şi reasigurări în momentul în care a fost prinsă în flagrant de poliţiştii gorjeni, fiind acuzată că a primit mită de la studenţi pentru a-i trece la examene. Evenimentul a avut loc pe data de 1 februarie 2007, dar, deşi a petrecut 24 de ore în arest, instanţa de judecată a considerat că nu există probe suficiente care să susţină comiterea infracţiunii de luare de mită.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite