Târgu-Jiu: Procurorii DIICOT Gorj, pe urmele carderilor craioveni fugiţi în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clonatorii de carduri au fost urmăriţi timp de nouă luni
Clonatorii de carduri au fost urmăriţi timp de nouă luni

Gruparea infracţională a fost anihilată de procurorii gorjeni în luna noiembrie a anului trecut. Zece clonatori de carduri au fost trimişi deja în judecată, iar alţi 14 tineri, folosiţi ca săgeţi ale reţelei, se ascund în Italia, Spania şi Germania.

Au golit atât conturile românilor din diferite judeţe ale ţării, cât şi ale străinilor, reuşind să-şi însuşească sume de sute de mii de euro. Este cazul celor zece interlopi craioveni, care au clonat sute de carduri şi au efectuat operaţiuni financiare în mod fraudulos. Gruparea infracţională a fost anihilată de procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Biroul Teritorial Gorj în luna noiembrie a anului trecut, cercetările finalizându-se recent, cei zece carderi fiind trimişi în judecată. Din vizorul procurorilor nu au scăpat însă nici săgeţile clonatorilor craioveni, împrăştiate în diferite colţuri ale Europei, fiind vorba de 14 tineri, toţi din „capitala” cardurilor false- Craiova,  pe numele cărora vor fi emise mandate europene de arestare. „I-am trimis în judecată pe toţi cei zece tineri pentru fraude informatice.  Nouă dintre cei sunt în stare de arest şi unul este cercetat în stare de libertate. Alte 14 persoane au fugit în Italia, Spania şi Germania, urmând să se emită pe numele acestora mandat european de arestare“, declară Vasile Popescu, şeful DIICOT Gorj. Membrii acestei reţele au acţionat chiar şi peste hotare, folosind carduri clonate. „Cei zece acţionau în Europa, Olanda, Germania, Italia, Statele Unite ale Americii, America de Sud, Republica Dominicană, dar şi în Maroc, unde nu există limită de extragere. Îşi trimiteau săgeţi în toate aceste zone şi primeau banii prin Western Union“, mai spune Vasile Popescu, şeful DIICOT Gorj. Pentru a demonta toată reţeaua, anchetatorii gorjeni se află în discuţii cu poliţiştii din state, precum Italia, Franţa şi Germania pentru extrădarea celor 14 persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, care au avut rolul de „săgeţi” în  gruparea infracţională.

Percheziţii făcute la sânge

În urma celor 19 percheziţii efectuate la locuinţele celor 10  interlopi craioveni au fost ridicate cititoare de carduri, guri de bancomat şi bunuri de peste două sute de mii de euro, dar şi cinci autoturisme de lux. Nouă dintre cei zece tineri audiaţi continuu  de procurorii gorjeni, din luna noiembrie a anului trecut, se află în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova. Există printre ei şi un inginer electronist care a condus întreaga reţea.

Pentru a evita aceste ţepe,  oamenii legii le recomanda gorjenilor să fie atenţi, întrucât există aparate care, instalate pe bancomate,  prin intermediul unor false guri de bancomat,  obţin datele de pe carduri, iar cu ajutorul unor minicamere se vizualizeaza codurile PIN.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite