Târgu-Jiu: VIDEO/ Primar reţinut pentru mită de 350.000 de euro. Din 34 de contracte de 5,3 milioane lei, 20 la sută era şpagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anticorupţie au dispus astăzi reţinerea lui Constantin Pârvulescu, primarul comunei Fărcăşeşti, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Acesta este cercetat pentru două infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Edilul-şef va afla astăzi dacă va rămâne în arest.

image

Direcţia Naţională Anticorupţie informează că, în perioada 2000–2008,  Constantin Pârvulescu a condiţionat atribuirea preferenţială a unor contracte de achiziţie publică firmelor administrate de două persoane denunţătoare în cauză, de primirea unui procent de 20% din valoarea fiecărui contract de achiziţie publică ce urma să fie încheiat, precum şi de primirea a unui procent de 20% din valoarea plăţilor restante pentru lucrări executate anterior, pe care primăria Fărcăşeşti le avea de făcut în contul firmelor administrate de denunţători.

Mituit cu apartamente şi lucrări de renovare

Potivit procurorilor DNA, primarul comunei Fărcăşeşti a primit foloase în valoare totală de350.000 de lei. „Foloasele pretinse şi primite de inculpatul Pârvulescu Constantin de la cei doi denunţători totalizează 1.500.000 lei, echivalentul a 348.000 euro şi au fost primite în bani, bunuri şi servicii, în mod direct şi indirect, prin intermediul unor persoane cu care primarul se află în relaţii de rudenie, precum şi prin intermediul firmei PÎRCONSGIL S.R.L., în care inculpatul a fost asociat şi administrator până în anul 2003. Între foloasele primite se numără două apartamente inclusiv renovarea, unul în Târgu Jiu, altul în Bucureşti, un autoturism Dacia papuc, construirea şi utilarea unei brutării pentru firma PÎRVCONSGIL S.R.L.“, se menţionează în comunicatul DNA.

34 de contracte au fost oferite firmelor de casă

În schimbul foloaselor primite, Constantin Pârvulescu a facilitat atribuirea, în perioada 2003-2008, a 34 de contracte de executare lucrări în beneficiul Primăriei Fărcăşeşti, în valoare totală de aproximativ 5,3 milioane lei, firmelor reprezentate de unul dintre denunţători. „Aceste contracte reprezintă peste 85% din numărul total al contractelor de achiziţie publică atribuite de Primăria Fărcăşeşti în perioada menţionată. În plus, Costantin Pârvulescu Constantin a aprobat plata sumei de 423.800 lei în beneficiul unei firme a denunţătorului, fără ca furnizorul să fi livrat bunurile menţionate în factură. În beneficiul firmelor celui de-al doilea denunţător, inculpatul Pârvulescu Constantin a facilitat atribuirea de contracte totalizând aproximativ 534.000 de lei. În scopul ascunderii şi disimulării provenienţei bunurilor pretinse şi primite de la denunţători, inculpatul Pârvulescu Constantin s-a preocupat ca o parte din acestea să figureze în proprietatea unor persoane interpuse, membri ai familiei sale", se mai adaugă în comunicatul emis de procurorii anticorupţie.

Vom reveni cu decizia instanţei de judecată.

Vezi video dintr-o şedinţă a Consiliului Local Fărcăşeşti

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite