Târgu-Jiu: Motocicliştii gorjeni au fost consiliaţi de poliţişti: „Alege viaţa. Strada nu e pistă de concurs"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întâlnirea a avut loc aseară, pe platoul din zona Debarcader. Oamenii legii le-au dat şi câteva sfaturi şoferilor pe două roţi.

Evenimentul a făcut parte din acţiunile organizate pentru a marca Ziua Poliţiei, sărbătorită în fiecare an pe 25 martie.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier s-au întâlnit cu membrii Clubului de motociclişti Forever Young din Târg-Jiu şi le-au oferit sfaturi practice în scopul reducerii numărului de accidente rutiere în care sunt implicaţi conducătorii de motociclete, fiind discutate problemele cu care aceştia se confruntă în trafic. Au fost distribuite pliante preventive cu mesajul «Alege viaţa. Strada nu e pistă de concurs». Şoferilor pe două roţi li se recomandă să păstreze în mers o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţa atunci când condiţiile de deplasare o impun. Folosirea căştii de protecţie este obligatorie, însă există şi alte mijloace, care, deşi nu sunt obligatorii prin lege, vă pot salva viaţa", a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.



Oamenii legii speră ca gorjenii să ţină cont de aceste sfaturi pentru evitarea unor tragedii. În luna octombrie a anului trecut, Sorin Bumbaru, fost poliţist la Rovinari, a murit în urma unui accident de motocicletă care a avut loc pe raza comunei Bumbeşti Piţic.

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite