Târgu-Jiu: Elevi minori, duşi din bar direct la clasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiulangiii au fost duşi la şcoală
Chiulangiii au fost duşi la şcoală

O comisie instutită la ordinul prefectului Liviu Andrei, care este formată din inspectori şcolari, poliţişti, jandarmi, pompieri, comisari de la  Protecţia Consumatorului Gorj,  reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, dar şi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare pentru Siguranţa Alimentelor Gorj, a verificat ieri dacă elevii se află în sălile de curs sau în barurile din apropierea unităţilor de învăţăm

12 elevi au fost duşi din local direct la şcoală. „Principala activitate a comisiei constă în identificarea prezenţei elevilor în incinta unităţilor de alimentaţie publică în timpul orelor de curs, dar şi respectarea legislaţiei in vigoare privind siguranţa alimentelor, protecţia consumatorului şi formele de muncă a angajaţilor. În cadrul primei acţiuni a comisiei, desfăşurată ieri, în zonele Debarcader şi 9 Mai din municipiu, au fost depistaţi 12 elevi care, în timpul orelor, se aflau în localurile din imediata apropiere a unităţilor de învăţământ. Aceştia au fost duşi în sălile de curs şi încredinţaţi profesorilor“, a declarat Alina Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj au amendat un agent economic cu 250 lei pentru încălcarea legislaţiei privind fumatul în spaţii închise. Totodată, doi patroni sunt aşteptaţi la sediul Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj  pentru a se verifica dacă angajaţii acestora lucrează cu forme legale de muncă şi alţi doi sunt aşteptaţi la sediul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj pentru verificări.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite