Târgu-Jiu: Din puşcărie direct pe scenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

12 deţinuţi din Penitenciarul Târgu-Jiu vor avea parte de 90 de minute de libertate artistică pe scena Teatrului Dramatic Elvira Godeanu.

Membrii trupei de teatru „Şansa” din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu vor prezenta, duminică, alături de şapte elevi de la două licee din Gorj, spectacolul „Transfer de personalitate“, de Dumitru Solomon. Această piesă de teatru este o adaptare după schiţa lui Jaroslav Hasek, pusă în scenă de actorul Ion Alexandrescu, de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu.

Spectacolul va avea loc duminică, începând cu ora 11.00 şi va avea în distribuţie un număr de 12 persoane private de libertate , care fac parte din trupa de teatru «Şansa» a Penitenciarului Târgu-Jiu. Alături de aceştia vor juca şi şapte elevi ai Colegiului Naţional «George Coşbuc» din Motru şi Liceul de Muzică şi Arte Plastice «Constantin Brăiloiu» din Târgu-Jiu. La punerea în scenă a acestei piese şi-au dat concursul, pe lângă actorul Ion Alexandrescu, care a realizat, pe bază de voluntariat, scenografia şi regia spectacolului, recuziterii, maşiniştii şi operatorii cinema din cadrul teatrului amintit“, declară Simona Dumitriu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu.

image

Printre spectatori se vor număra şi actori ai Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, studenţi şi cadre didactice din cadrul Universităţilor  „Constantin Brâncuşi” şi „Titu Maiorescu”, cursanţi ai Şcolii Sanitare Postliceale „Omenia” , reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene de Ocupare şi Formare Profesională Gorj, dar şi ai Serviciului de Probaţiune din cadrul Tribunalului Gorj. Piesa de teatru „Transfer de persoanlitate“ va fi prezentată şi pe scena Teatrului Notarra din Bucureşti, în cursul lunii noiembrie, la Festivalul de Teatru pentru persoane private de libertate organizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor în colaborare cu A.R.T. Fusion, fiind finanţat  de Comisia Europeană, prin Programul Tineret în Acţiune.

Evenimentul se doreşte a fi perceput şi ca un moment de  sensibilizare a comunităţii faţă de funcţia formativă şi educativă a detenţiei, ce poate conduce la  ameliorarea comportamentului antisocial al persoanelor private de libertate , readaptarea şi reinserţia în societate, după eliberarea lor“, a mai precizat Simona Dumitriu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite