Târgu-Jiu: Creşte numărul minorilor infractori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Parchetului Judeţean de pe lângă Tribunalul Gorj afirmă că numărul minorilor care comit fapte antisociale a crescut impresionant în 2010. Aproape 70 de tineri cu vârste cuprinse între 14 -18 ani, au fost trimişi în judecată pentru comiterea unor fapte penale.

Conform bilanţului Parcheului Judeţean de pe lângă Tribunalul Gorj numărul minorilor trimişi în judecată a crescut considerabil. Astfel, în 2009, pentru infracţiunile comise au fost judecaţi 31 de minori, îar în 2010, 67, majoritatea pentru furt. Au existat şi cazuri în care tinerii au comis infracţiuni de viol şi tâlhărie. Unul dintre cele mai înspăimântătoare cazuri s-a petrecut în localitatea Fărcăşeşti, unde, în vara anului trecut, un băiat de 17 ani a violat un copil de cinci ani. Claudiu Copaci a plecat de acasă după ce a consumat băuturi alcoolice. Pe drum l-a agăţat pe unul dintre copiii vecinilor, un băieţel de cinci ani pe care l-a minţit că-i va arăta animale sălbatice dacă merge cu el într-o pădure la marginea localităţii.

Adolescentul a fost trimis în judecată pe data de 9 iulie 2010 şi a fost prezentat de mai multe ori în faţa magistraţilor Tribunalului Gorj. Pentru fapta sa a primit şapte ani de puşcărie.
 Băieţelul de cinci ani a fost violat pe data de 7 iunie, iar evenimentul a fost anunţat la Poliţie chiar de tatăl micuţului. Violatorul de 17 ani a recunoscut cu seninătate fapta pe care a comis-o, în timp ce băieţelul de cinci ani, care a fost obligat să facă sex în pădure, a fost investigat medico-legal. Rezultatele legiştilor au confirmat infracţiunea de viol comisă de Claudiu Copaci, iar de atunci se află în arest.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite