Târgu-Jiu: Costume înfricoşătoare, poveşti cu spirite şi dovleci aprinşi în cluburile din Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această seară, în mai multe locuri din Gorj, se vor organiza petreceri dedicate Halloween-ului. În Club Caractere sau XS Rovinari tinerii se vor întrece în costumaţii care mai de care mai stranii şi hazlii, iar copiii vor avea parte de concursuri şi proiecţii cu filme horror la clubul „Orăşelul Copiilor“ din Târgu-Jiu.

Clubul Caractere din Târgu-Jiu invită tinerii, în această seară,  începând cu ora 23.00, la o mega petrecere. Preţul unui bilet este 10 Ron. De asemenea, în Clubul XS Rovinari va fi ceva de groază. Aici petrecerea de halloween s-a ţinut aseară şi se va organiza şi în această seară. Fetele pot intra gratuit, până la ora 23.00, iar băieţii plătesc cinci lei. Organizatorii pregătesc un party cu costume înfricoşătoare, dovleci aprinşi şi poveşti cu spirite pentru iubitorii de distracţii şi senzaţii tari.
Şi copiii vor avea parte de petreceri. Clubul „Orăşelul Copiilor“  îi invită pe cei mici la Haloween Party Boo-Hoo-Hoo, în Târgu-Jiu, pe strada Unirii Nr. 96, colţ cu Strada Petrescu, către cartierul Primăverii, unde vor avea parte de trei ore de distracţie. Va fi organizat un mic carnaval, o gramadă de jocuri, tombolă cu multe surprize şi proiecţii de filme horror. Prichindeii vor avea la dispoziţie un topogan gonflabil, masă de ping-pong şi un teren de minigolf. Intrarea costă 10 lei.


Ce spune o gorjeancă despre Halloween


Ştiu că, pe vremuri, această sărbătoare însemna alungarea fantomelor şi spiritelor rele. Nu ştiam că este preluată de la americani. Îmi aduc aminte că adunam dovlecii, le scoteam seminţele şi miezul şi le decoram cu ochi, nas şi gură.  Introduceam lumânări şi plecam noaptea să speriem oamenii. Noi, cei care am trăit la sate ţineam cont de ziua de 31 octombrie şi mergeam la biserică să pomenim morţii. Strănepoţii îmi spun că au auzit de sărbătoarea Halloween, la grădiniţă, şi vor să poarte măşti în această zi“, a declarat Ileana Corbeanu, de 76 de ani, din Târgu-Jiu. 
Halloween sau “ziua tuturor sfinţilor” este o sărbătoare cu rădăcini celtice dar şi creştine, care a început să atragă din ce în ce mai mulţi simpatizanţi români, deşi nu face parte din tradiţiile noastre. Mulţi români nu sunt de acord cu sărbătorirea acestei zile de 31 octombrie în stil Halloween, însă o mare parte a poporului nostru a acceptat această sărbătoare “împrumutată”, considerând-o un prilej pentru o petrecere mai neobişnuită, un fel de “bal mascat”.


Vampiri şi piraţi în noaptea de Halloween
 
Obiceiul costumelor de Halloween are şi el rădăcini adânci în istorie, plecând de la vechii celţi chinuiţi de gerul iernii, până la englezii care considerau că în noaptea în care se deschid porţile celor fără viaţă, nu pot ieşi afară din cas decât costumaţi pentru a speria, la rândul lor, fantomele. Cele mai folosite costume de Halloween sunt cele de fantome, clovni, sperietori de ciori, vampiri şi piraţi.
 


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite