Târgu-Jiu: Catalogul virtual, armă contra chiulului la colegiu. Părinţii pot vedea online ce note au copiii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii pot să vadă pe internet, în orice moment, situaţia şcolară a copiilor. Şase unităţi de învăţământ din Târgu-Jiu au optat pentru catalogul online. Sistemul funcţionează deocamdată doar pentru jumătate dintre elevii unuia dintre colegii.

Accesând site-ul www.noteincatalog.ro, părinţii celor 1.400 de elevi care învaţă la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu (CNTV) din Târgu-Jiu vor putea să consulte situaţia şcolară a acestora, indiferent de oră şi de locul în care se află. Reprezentanţii instituţiei de învăţământ speră că această măsură va elimina chiulul şi îi va determina pe şcolari să acorde mai multă atenţie învăţăturii.

Sperăm să scadă numărul de absenţe, să nu mai plece de la ore cu atâta uşurinţă. Programul funcţionează deja şi au fost trecute notele şi absenţele pentru jumătate dintre elevi. Sperăm să fie gata cât mai repede, pentru o mai bună informare a părinţilor. Profesorii se vor ocupa de actualizarea situaţiei şcolare, cu ajutorul unui informatician. Părinţii vor introduce o parolă care este chiar codul numeric personal al copilului, deci nu vor avea acces alte persoane“, a spus Dorin Taşcău, directorul CNTV. Pentru implementarea catalogului virtual, conducerea colegiului va plăti 250 de lei pe an.

Note afişate cu acordul părinţilor

Şi la Colegiul Tehnic General Gheorghe Magheru se lucrează la acest sistem, însă aici notele vor fi afişate online doar cu acordul părinţilor. „Le-a fost prezentat catalogul virtual şi acum aşteptăm opiniile lor. Dacă nu sunt de acord, nu vor fi postate notele copiilor. Avem 800 de elevi şi noi oricum trimitem acasă scrisori cu situaţia şcolară, la sfârşitul semestrului. Avantajul este că, pe internet, părintele poate să intre şi să vadă notele în timp util. Acest proiect costă, la noi, 1.200 de lei pe an, bani asiguraţi prin comitetul de părinţi“, a precizat Marius Buzerea, directorul colegiului.

Elevii nu se arată deranjaţi de faptul că notele şi absenţele le vor fi afişate pe internet. „Sunt sincer şi nu obişnuiesc să-mi mint părinţii“, a spus Constantin Axinte, elev în clasa a XI-a la CNTV. „Nu suntem împotriva acestei măsuri. Părinţii au încredere în mine“, a precizat Andreea Cochină, elevă în clasa a XI-a.

image

În schimb, se opun proiectului chiar unii dintre părinţi.

image

Am încredere în copilul meu şi nu sunt de acord să-i verific notele pe internet. De ce să plătesc, când mai bine pot să merg la şcoală? Am ajuns să ne verificăm copiii online?“, se întreabă Liliana Buric, mama unei eleve de la Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite