Bianca-Violeta Ruşescu, singura studentă din Gorj calificată în finala Galei Premiilor în Educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banca a şi primit o ofertă de lucru de la un spital din Germania
Banca a şi primit o ofertă de lucru de la un spital din Germania

Bianca-Violeta Ruşescu este singura gorjeancă ajunsă în finala Galei Premiilor în Educaţie, care este organizată de Fundaţia Dinu Patriciu, la secţiunea Studentul anului.

Bianca este studentă în anul IV la Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca. Ea a susţinut astăzi proba de interviu, care este decisivă în stabilirea rezultatelor finale. „Din punctul meu de vedere a fost bine. Am cunoscut alţi doi contracandidaţi, care sunt foarte valoroşi“, a spus Bianca. Studenta originară din Târgu-Jiu a obţinut premiul I la International Congress for Medical Students and Young Health Professionals de la Cluj-Napoca pentru o lucrare documentată  la Universitatea de Medicină din Tuebingen, Germania, la departamentul de Cardiologie, de unde a şi primit o ofertă pentru a-şi urma studiile doctorale. „Vreau să plec în Germania ca să fac doctoratul şi să deschid apoi în Ronmîânia o clinică privată şi un institut privat de cercetare. Nu pot să rămân în România, pentru că aici nu este baza materială de care am nevoie“, explică Bianca.
Cu toate că este studentă, Bianca are o experienţă profesională bogată. În profilul său de pe site-ul Galei Premiilor în Educaţie se regăsesc premiile şi cursurile pe care studenta originară din Târgu-Jiu le-a urmat până acum: „La Congresul de la Cluj, tânăra a câştigat  premiul I, fiind singura concurentă care a reuşit să rezolve un caz clinic de anatomie patologică prin stabilirea tuturor diagnosticelor corecte. În noiembrie 2010, a participat la work-shop-ul Basic Surgical Skills, organizat de Societatea Studenţească de Chirurgie din România.  Bianca-Violeta Ruşescu a participat la un stagiu clinic de practică de vară în Italia, la Arcispedale di Sant’Anna – Azienda Ospidaliero-Universitaria di Ferrara, obţinut în urma unui concurs organizat de Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj. A urmat apoi, prin aceeaşi competiţie, un stagiu de cercetare in Germania. Din iunie 2010, Bianca este paramedic voluntar al SMURD Cluj-Napoca, iar lunar face gărzi de intervenţie de 12 ore pe ambulanţa de terapie intensivă mobilă SMURD“.

Olimpia Ruşescu, mama Biancăi, este mândră de fiica ei şi ne povesteşte că a fost un elev de excepţie, iar rezultatele de la facultate sunt de asemenea, foarte bune: „A terminat Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu cu media 9,97. La facultate a avut în primul an media 10, în anul doi media 9,99, iar în anul trei din nou media 10. Sper să câştige Gala, cu toate că sunt şi alţi contracandidaţi foarte buni“.
Premiul I acordat de fundaţia Dinu Patriciu constă în 6000 de euro, premiul II - 5000 de euro şi premiul III - 4000 de euro. Gala va avea loc la începutul lunii noiembrie.

Dacă vreţi să o votaţi pe Bianca pentru premiul de popularitate daţi click aici

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite