Târgu-Jiu: Abandonaţi la naştere, doi tineri cer sprijinul autorităţilor pentru a-şi găsi părinţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr şi sora lui, crescuţi la orfelinat, fac apel la instituţiile statului să-i ajute să îi cunoască pe cei care le-au dat viaţă.

Gabriel Gabor a depus cereri şi memorii la numeroase instituţii ale statului pentru a da de urma celor care i-au dat viaţă. Împreună cu sora sa, Minodora, acesta s-a luptat ani de zile ca să-şi găsească părinţii şi bunicii. Cei doi au fost abandonaţi de mamă încă din faşă, în spital, şi au fost adoptaţi de un sistem cu mulţi „fraţi“ şi „surori“. De cinci ani, Gabriel Gabor, acum în vârstă de 25 de ani, depune adrese către instituţiile din Gorj, în speranţa că îşi va cunoaşte părinţii. Acesta a depus o solicitare chiar şi la Consiliul Judeţean Gorj şi către mai multe instituţii din Târgu-Mureş, locul unde se presupune că părinţii au avut ultimul domiciliu.


Vor să le vadă chipurile


Tinerii părăsiţi de familie se consideră nedreptăţiţi de soartă, dar vor merge până în pânzele albe să-i cunoască. „Sunt curios să văd cum arată chipurile părinţilor mei. Cea mai mare durere este să nu ai familie. Ne-au aruncat în stradă ca pe nişte animale şi am trecut prin multe greutăţi. Nu am avut pe nimeni care să ne sfătuiască. Singurele noastre amintiri frumoase sunt cele din taberele şi excursiile organizate de învăţători“, a spus Gabriel Gabor, care trăieşte dintr-un ajutor social.


Va cere sprijinul lui Gigi Becali


Dacă instituţiile statului nu vor da de părinţii lor, tinerii abandonaţi intenţionează să-i ceară ajutorul lui Gigi Becali. „Noi suntem săraci, pe noi nu ne bagă nimeni în seamă.  Un om influent ca Gigi Becali ar putea  să ne ajute să ne găsim părinţii. Îi voi scrie o scrisoare pe adresa de mail. Am făcut rost de toate datele de contact“, mai spune Gabriel.




Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite