200 de şoferi au fost puşi să sufle în etilotest într-o singură noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma acţiunii poliţiştilor de la Serviciul Rutier Gorj au fost retrase 11 permise de conducere, iar trei şoferi s-au ales cu dosar penal, după ce s-au urcat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. Un tânăr de 23 de ani, din Peştişani, a fost depistat şi beat, şi fără permis.

32 de poliţişti au oprit în noaptea de vineri spre sâmbătă peste 200 de autoturisme pentru testarea şoferilor cu etilotestul. Recordul a fost atins de un bărbat de 32 de ani, din Baia de  Aramă, care conducea o maşină pe strada Macului din Motru având o concentraţie alcoolică de 0,79 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

„În noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie, 32 de poliţişti cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul tuturor subunităţilor teritoriale de poliţie au acţionat pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale referitoare la regimul circulaţiei rutiere, în special a celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice. Au efectuat cu aparatul etilotest peste 200 de testări, aplicând nouă sancţiuni pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice. Totodată au fost constatate trei infracţiuni privind conducerea autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice şi reţinute 11 permise de conducere", anunţă Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Pe numele bărbatului din Baia de Aramă a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală, riscând să stea cinci ani după gratii. Nu este singurul cercetat penal. Vineri noapte, un tânăr de 23 de ani, din comuna Peştişani, judeţul Gorj, a fost prins în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Naţional 67 D, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu avea permis de conducere. Etilotestul a arătat o concentraţie 0,70 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.



Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite