Zenovie Cârlugea, poetul îndrăgostit de meseria de dascăl

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zenovie Cârlugea, profesor de limba şi literatura română la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu-Jiu, s-a clasat pe locul patru în campania «Profesorii cu care Târgu-Jiul se mândrește».

Se află la catedră din anul 1972, iar din 1976 predă limba şi literatura română la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“. Zenovie Cârlugea spune că i-a plăcut atât de mult această meserie care promovează valori, încât nu s-a imaginat făcând altceva. „Sunt din 1976 la Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu. Pentru mine a fost o chemare învăţământul, pentru că mi-a plăcut această meserie şi cred că altceva n-aş fi putut face, decât munca la catedră şi cartea. Cred că se împarte foarte bine şcoala cu ceea ce fac eu acasă. Mă bucur că am rezultate şi elevi buni”, a mărturisit Zenovie Cârlugea.

Mai mult decât atât, poetul consideră că valorile se afirmă indiferent de impedimentele din învăţământul românesc. „Eu sunt cadru didactic vechi, om al şcolii vechi, am trecut prin mai multe reforme, dar indiferent de reforme oamenii şcolii rămân şi promoveaza valori, dincolo de orice impediment valorile se afirmă, răzbesc, iar oamenii şcolii îşi fac datoria”, a mai precizat Zenovie Cârlugea.
Dascălul are zeci de lucrări publicate, printre care şi eseuri despre Tudor Arghezi, Lucian Blaga şi Constantin Brâncuşi.

Vezi aici CV-ul impresionant al lui Zenovie Cârlugea!

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite