Târgu-Jiu: Zeci de gospodării inundate în cartierul Primăverii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii evacuează, şi la această oră, apa din gospodării
Pompierii evacuează, şi la această oră, apa din gospodării

Codul Galben de inundaţii emis de hidrologi s-a adeverit la Târgu-Jiu. Zeci de localnici de pe Strada Petreşti au fost nevoiţi să le ceară sprijinul pompierilor, după ce gospodăriile le-au fost inundate.

Gheorghe Andriţoiu, fost profesor de istorie, în vârstă de 69 de ani, este proprietarul uneia dintre cele mai afectate gospodării. Omul spune că, după topirea zăpezilor, apa se adună la el în curte. „De vreo trei ani ne confruntăm cu inundaţiile astea. Din cauză că autorităţile nu au făcut niciun canal de scurgere, atunci când plouă sau când se topesc zăpezile, se inundă toată curtea. Am şi eu pomi şi flori puse în pământ. Astăzi am chemat pompierii. Doamne fereşte să se infiltreze şi la temelia casei“, a declarat Andriţoiu.

image

Nici nu mai pot ieşi în curte. Păsările le am închise de două zile, iar pompierii au venit abia astăzi şi la noi. Din cauza străzii construite de primărie s-a ajuns la această situaţie“, declară Maria Nanu, o altă localnică din cartierul Primăverii.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Gorj a fost solicitat prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, ieri şi astăzi, să intervină la un număr de opt gospodării din municipiul Tg-Jiu, pentru evacuarea apei din patru beciuri şi patru curţi, apă provenită din precipitaţii şi din topirea zăpezii“, declară Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

image

Cea mai dificilă intervenţie a avut loc ieri, la ora 15.00. Detaşamentul de Pompieri Târgu-Jiu, a intervenit cu o motopompă şi o electropompă pentru evacuarea apei din cinci gospodării inundate, de pe strada Aleea Călăraşi, din Târgu-Jiu. Intervenţia a durat aproximativ cinci ore.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite