Zece lucrători ai Peniteniarului Târgu-Jiu sunt urmăriţi penal de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală împotriva a zece angajaţi din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu, printre care directorii Daniel Lăzăroiu şi Constantin Bălă.

Toţi au fost puşi la dispoziţie, în afară de Daniel Lăzăroiu, căruia i-a încetat prelungirea detaşării şi împuternicirii în funcţia de director adjunct. Faţă de acesta se va lua o decizie de către Penitenciarul Pelendava, unde este angajat. „Atribuţiile de director al Penitenciarului Târgu-Jiu sunt preluate, în prezent, de către comisar Ion Popescu, director adjunct economico-administrativ. În ceea ce îl priveşte pe domnul comisar şef Constantin Bălă, deocamdată nu s-a primit nicio dispoziţie de la Ministerul Justiţiei. Conform deciziei Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, comisarului Daniel Lăzăroiu i-a încetat prelungirea detaşării şi împuternicirii în funcţia de director adjunct Educaţie şi Asistenţă Psihosocială, urmând să revină pe funcţia anterioară de ofiţer principal I Educaţie la Penitenciarul Pelendava şi să fie pus la dispoziţia directorului acestei unităţi“, a precizat Ana Maria Ilinca, purtător de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu. Potrivit acesteia toate cadrele împotriva cărora s-a început urmărirea penală au fost puşi la dispoziţie. Aceasta înseamnă că pe timpul urmăririi penale şi al judecăţii,vor îndeplini numai acele sarcini şi atribuţii de serviciu stabilite, în scris, de conducătorul unităţii şi beneficiază de drepturile băneşti corespunzătoare gradului profesional pe care îl are, la nivelul de bază, şi de celelalte drepturi prevăzute de prezenta lege.

Ancheta procurorilor anticorupţie vizează modul cum a fost administrat bugetul de aproximativ 450.000 de lei dintr-un proiectul cu fonduri europene.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite