Târgu-Jiu: Zece kilometri de drum, asfaltaţi în 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un deceniu şi jumătate în care au aşteptat să li asfalteze drumul, sătenii au aflat că maşina pompierilor nu poate să ajungă la ei. Situaţia ieşită din comun se petrece în satul Ştefăneşti, unde 900 de localnici sunt în pericol să ardă de vii, din cauza unui proiect incomplet.

Localnicii din satul Ştefăneşti, care aparţine de oraşul Târgu-Cărbuneşti, aşteaptă din anul 1996 ca drumul comunal să fie asfaltat. Lucrările sunt acum aproape de finalizare, însă din proiect lipseşte cu desăvârşire reconstruirea celor două poduri, necesare pentru accesul maşinilor de mare tonaj, printre care se numără şi autospeciala de stins incendii.

image

Suntem izolaţi, iar pompierii nu pot să ajungă la noi. Până acum nu a fost niciun incendiu, dar Doamne fereşte să fie. Trebuie neapărat să fie reconstruite podurile, iar actualul primar a promis că ne va ajuta“, spune Valeriu Niculeasa, unul dintre cei 900 de săteni. „Am aşteptat de pe timpul lui Ceauşescu să fie asfaltat. Pe hârtie e asfaltat de 30 de ani, iar aceste poduri sunt de pe timpuri. Primul e din lemn şi nu pot să treacă pompierii“, a declarat Constantin Săvescu, un alt localnic.

Proiectanţii au „omis“ cele două poduri

Actualul primar vrea să obţină un nou aviz pentru rezolvarea acestei probleme.

image

Cei care au făcut proiectarea acestui drum au «omis» să facă proiectarea celor două poduri pe lungimea acestui drum, poduri care sunt necesare pentru a permite accesul maşinilor mai mari de 3,5 tone, inclusiv accesul maşinii de pompieri. Până acum i-a ferit Dumnezeu de incendii. Avem promisiuni de la Ministerul Dezvoltării că vom reconstrui podul «Gura Văii» peste pârâul Valea Ştefăneştilor şi podeţul peste pârâul Frumuşelu, ambele în satul Ştefăneşti, pentru a asigura accesul în sat pe DC 27, modernizat cu fonduri alocate prin Hotărârea de Guvern  577“, a declarat Mihai Mazilu, primarul de la Târgu-Cărbuneşti.

900.000 de lei


Aceasta este valoarea totală a investiţiei de la Ştefăneşti. Drumul comunal, în lungime de 9,5 kilometri, a fost început în anul 1996, iar în 12 ani s-au asfaltat numai 4,3 kilometri. În ultimii doi ani, s-a asfaltat şi cealaltă porţiune de drum, însă problema principală o reprezintă acum reconstruirea celor două poduri.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite