Târgu-Jiu: Vrei 100 €/zi? Jupoi nurci în Danemarca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O firmă daneză a pus la dispoziţie 50 de posturi pentru muncitori necalificaţi. Anunţul afişat de două zile la sediul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) din Tâgu-Jiu a stârnit interesul gorjenilor care se află în căutarea unui job.

Deşi nu reprezintă o activitate pe placul iubitorilor de animale, mulţi gorjeni se arată dispuşi să jupoaie nurcile danezilor pentru 100 de euro pe zi.
Condiţiile impuse de angajatorii danezi sunt destul de aspre, însă şomerii din Gorj spun că ar putea să reziste la munca grea pentru cei aproape 5.000 de euro pe care i-ar putea câştiga dintr-un foc.
Munca va consta în jupuirea nurcilor într-una din cele mai moderne companii daneze, specializată în prelucrarea şi obţinerea produselor din piele şi blană, iar programul de lucru este de 10-12 ore pe zi, pe toată perioada contractului, respectiv 8 noiembrie - 17 decembrie.

image

Zeci de persoane şi-au depus CV-urile în limba engleză la sediul agenţei. Ei spun că, dacă vor fi selectaţi, vor suporta să doarmă înghesuiţi în căbănuţele care vor adăposti alţi zece muncitori, doar de dragul banilor.
Vasile Cojocaru (41 de ani) spune că această meserie i se potriveşte de minune având în vedere că a lucrat câţiva ani ca mecanic subteran.
Cu engleza mă descurc mai greu, dar cred că anunţul a apărut ca o mănuşă pentru mine. Sunt şomer de un an, de când firma la care am lucrat a trecut la disponibilizări", spune bărbatul.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite