Târgu-Jiu: Gorjenii vor „bijuterii“ pe patru roţi, dar la preţuri de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comercianţii de maşini aşteaptă clienţii de mai bine de trei luni
Comercianţii de maşini aşteaptă clienţii de mai bine de trei luni

Comercianţii de maşini spun că gorjenii sunt şi săraci, şi cu pretenţii, iar asta face ca maşinile lor să rămână nevândute. De la maşini de lux până la autoturisme al căror preţ nu depăşeşte o mie de euro, toate îşi aşteaptă clienţii de mai bine de trei luni.

Cu toate că preţurile au scăzut considerabil, vânzările de autovehicule second-hand nu au crescut, iar târgul de maşini de la marginea oraşului are mai puţini clienţi de la o zi la alta. Astăzi, zeci de samsari şi-au expus maşinile lângă platforma industrială Artego, însă clienţii au putut fi număraţi pe degetele de la o singură mână. Pretenţiile cumpărătorilor au crescut odată cu criza, mulţi dintre ei preferând autoturisme nemţeşti, dar la preţuri româneşti.

Târgu-Jiu
image

Vânzările merg foarte prost. Vestea că se va mări taxa i-a băgat în ceaţă de tot pe oameni. De două luni aştept să vând acest Citroen, dar nu a venit nimeni, deşi l-am lăsat la 3200 de euro. Dacă vine cineva, dau maşina imediat. Multă lume vine şi se uită. Se caută cele nemţeşti, dar vor să fie şi ieftine“, a declarat Ioan Vârlan, un tânăr de 29 de ani, din Petroşani.

Comercianţii aşteaptă clienţii cu capota maşinii ridicată, pentru a-i convinge că şi piesele sunt de calitate.

image

M-ar interesa şi pe mine să-mi cumpăr o maşină, un   Volkswagen Golf  3, pe care să nu dau mai mult de 100 de milioane de lei vechi. Sunt foarte multe neînscrise, dar pe mine mă interesează să o iau gata înscrisă, pentru că e prea mult de umblat“, a spus Mihai Bârdeianu, un tânăr din Albeni. Acesta a studiat bine o maşină adusă acum o săptămână, chiar din Germania, însă nu a cumpărat-o până când nu a negociat preţul.

„Mai mare paguba“

Taxa de intrare în Târgul Auto este de 10 lei pentru comercianţii de maşini. Unii dintre ei spun că sunt nevoiţi să cheltuiască aceşti bani degeaba, întrucât aşteaptă de luni de zile clienţii pentru „bijuteriile“ pe patru roţi. „Faţă de anul trecut, vânzările merg slab de tot. De două luni aştept să vând o maşină. O iau acasă seară, pentru că mi s-a întâmplat să mi se fure capacele şi oglinzile şi e mai mare paguba. Am cerut 5.200 de euro, dar acum o dau şi cu 4.800. Este un Opel Astra, gata înscris“, a precizat Ionuţ Migiu, un târgujian. „Am auzit că maşinile nemţeşti sunt mai rezistente, mai ales că drumurile noastre sunt pline de gropi, iar să dau foarte mulţi bani pe maşină şi apoi să-i schimbi piesele foarte des nu mi se pare deloc  avantajos“, a mai spus Ion Mihart, un alt bărbat care a venit în târg să-şi cumpere maşină.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite