Târgu-Jiu: Voluntarii străini şi elevii au strâns o tonă de gunoaie din Runcu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntarii străini au strâns gunoaiele din Runcu
Voluntarii străini au strâns gunoaiele din Runcu

O tonă de gunoaie de toate felurile au fost adunate de pe Valea Bâlţii, din comuna Runcu.

60 de elevi şi profesori de la Şcoala generală din comuna Runcu şi Grupul Şcolar Industrial Bâlta au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la o acţiune de ecologizare. Acestora li s-au alăturat şi şase voluntari străini din Camerun, Sierra Leone, Danemarca, Armenia şi Georgia, care au venit în judeţul Gorj prin intermediul Asociaţiei Tineri Fără Frontiere.

Târgu-Jiu:
Târgu-Jiu

Participanţii la acţiunea de ecologizare au adunat gunoaiele pe o distanţă de trei kilometri. Misiunea voluntarilor nu a fost uşoară, pentru că au trebuit să strângă deşeurile de pe cursul unui pârâu, fiind nevoiţi să intre şi în apă. S-a adunat o cantitate de o tonă de gunoaie, care au fost transportate apoi la groapa ecologică din Târgu-Jiu.


Ionela Sulea, profesoară de limba engleză la Şcoala Generală Runcu şi mentor pentru voluntarii străini, a precizat că acţiunea a fost o adevărată lecţie: „Această zi a fost o lecţie atât pentru copii, dar şi pentru localnicii comunei Runcu şi turişti, care au învăţat să respecte natura şi că gunoaiele trebuie aruncate numai în locuri special amenajate. Localnicii au fost impresionaţi de prezenta voluntarilor străini care au venit în satul lor să strângă gunoaiele şi au promis ca şi ei vor urma exemplul lor”.

Târgu-Jiu:


Ibrahim Ngou, din Camerun, este bucuros că a reuşit să strângă gunoaiele: „Îmi pare bine că am participat la această activitate. Am muncit mult, dar mă bucur că am reuşit să strângem gunoaiele dintr-un loc aşa de frumos“.



Târgu-Jiu:
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite