Târgu-Jiu: Voluntarii străini au oferit ajutoare familiilor sărace/ Video: Vezi ce au discutat tinerii voluntari de culoare cu localnicii din Runcu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Voluntarii străini aflaţi în judeţul Gorj au început să împartă ajutoarele strânse în urma unei campanii de colectare care s-a desfăşurat timp de peste două săptămâni.

Peste  zece familii sărmane din mai multe comune au primit alimente, dulciuri, băuturi răcoritoare. În această săptămână peste zece familii vor mai beneficia de ajutoare. „Campania de colectare“ s-a numit Zâmbet pentru mâine. Au fost implicaţi 40 de voluntari, dintre care 30 sunt străini din Sierra Leone, Camerun, Argentina, Danemarca, Georgia, Armenia, Spania, Italia, Suedia şi Franţa. „Ajutoarele au fost colectate de la persoane simple şi agenţi economici. Familiile beneficiare au fost selectate în la recomandarea persoanelor reprezentative din localitate. Campania s-a bucurat de un real succes“, a spus Daniel Căpriţă, manager de proiect. 

Voluntarii de culoare s-au jucat cu copiii familiilor nevoiaşe

Patru voluntari străini au mers sâmbăta trecută în comuna Runcu pentru a împărţi ajutoarele pe care le-au colectat.

image

Romeo din Camerun, Peter din Siera Leone, Mathias şi Linea din Danemarca au oferit alimente au adus bucurie în sânul a două familii sărmane. Cristina Calangiu şi Cilicu Populete au patru copii, iar ajutoarele primite le-au fost de mare folos pentru că nu au locuri de muncă stabile. „Lucrăm cu ziua pe unde putem. Ne descurcăm foarte greu. Suntem încântaţi de gestul voluntarilor străini şi nu ne aşteptam“. Cei doi voluntari s-au jucat cu copiii familiei, iar bunica lor, Ioana Stricăfier, de 71 de ani, a fost uimită de părul lui Romeo: „Eu credeam că este perucă, dar e părul lui. Nu m-am speriat de ei, pentru că şi ei sunt tot oameni“.


Peter din Sierra Leone speră ca gestul lor să fie repetat: „Sunt bucuros pentru că ne-am înfăptuit menirea de voluntari, aceea de a ajuta oameni. Este un exemplu şi e bine ca şi alţii să continue iniţiativa noastră. Aceşti oameni trăiesc în condiţii foarte grele şi acceptă viaţa aşa cum este“.

image
image

Romei spune că persoanele cu posibilităţi financiare mai mari trebuie să se gândească la cei mai săraci: „Cei care au bani mai mulţi trebuie să se gândească şi la cei fără posibilităţi materiale. Trebuie să ne gândim la alţii înainte de a mânca şi de bea. Chiar dacă nu le-am oferit prea multe, îşi vor aminti de noi pentru mult timp“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite