Târgu-Jiu: Violonist din Gorj, pe podium la Festivalul Naţional „Prin muzică, la obârşii“, din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Constantin Pobirci este mândru de premiul obţinut
Constantin Pobirci este mândru de premiul obţinut

Prima ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Tradiţională  „Prin muzică, la obârşii“,  organizat la Buzău, i-a adus lui Ion Constantin Pobirci, cursant al Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, locul I la secţiunea solişti instrumentişti.

Concursul a avut loc week-endul trecut, în Buzău şi a fost destinat tinerelor talente din toată ţara, cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani. De la Gorj au participat doi cursanţi ai Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu. Este vorba tânărul Ion Constantin Pobirci, care a obţinut locul I după ce a impresionat juriul cu sunetele viorii sale. Solista, Raluca Elena Căpitănescu, de 15 ani, a câştigat premiul menţiune în cadrul aceluiaşi festival.

image

Anul acesta, Raluca Elena Căpitănescu, a obţinut premii importante la mai multe festivaluri naţionale

Festivitatea de premiere a avut loc duminică, 14 noiembrie.  La premiere, membrii juriului au ţinut cont de calitatea repertoriului, de selectarea acestuia în funcţie de vârstă şi de specificul zonei de provenienţă a concurentului. S-au punctat îndeosebi calităţile vocale native şi posibilităţile de dezvoltare a vocii în spiritul stilisticii tradiţionale. Scopul concursului a constat în promovarea culegerii şi interpretării muzicii tradiţionale dar şi reactualizarea unor piese vechi, de mare valoare şi  rerprezentativitate, prin interpretarea acestora de către tineri.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite