Târgu-Jiu: Vin la spital cu medicamente de acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii bolnavi de inimă îşi cumpără medicamentele, deşi sunt internaţi în spital. Persoanele care se află în secţia de Cardiologie sunt nevoite să dea sute de lei pe pastilele fără de care nu pot trăi.

Situaţia este îngrijorătoare la secţia de Cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu. Majoritatea pacienţilor internaţi sunt pensionari cu venituri foarte mici. Din lipsa medicaţiei din unitate, oamenii sunt nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru a-şi achiziţiona medicamentele. Petre Fluieruş, din Roşia de Amaradia, a fost operat de inimă şi este internat la Secţia de Cardiologie.

image

Bolnavul a fost nevoit să-şi cumpere medicamentele cu toate că are o pensie foarte mică:  „Am dat pe medicamente 310 lei dintr-o pensie de 700 de lei. E foarte greu“.


Marian Dodoc, de 58 de ani, din Motru a plătit 180 de lei pe medicamente de când este internat în spital: „Am dat pe medicamente 180 de lei şi mai am pe de luat, dar nu am bani să le iau. De la spital mi s-a spus să le cumpăr de la mine din pungă că nu au. Nu mi se pare normal, dar asta e situaţia
Nicolae Ungureanu, din Borăscu, de 64 de ani, a fost nevoit să-şi cumpere perfuziile care i-au fost administrate: „Am făcut nouă perfuzii şi am fost nevoit să cumpăr tot serul . Am fost în pijamale până la farmacia din piaţă, pentru că am fost la patru farmacii, dar nu am găsit nimic. Am plecat ca un nebun, că în spital nu am găsit. Am cumpărat de 140 de lei. Aşa este în spital. Trebuie să le cumpărăm ca să murim“.

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite