Târgu-Jiu: Vilele de la Rânca, scoase la vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Această casă de vacanţă costă 42.000 de euro
Această casă de vacanţă costă 42.000 de euro

Preţurile pentru casele de vacanţă din staţiunea gorjeană sunt cuprinse între 40.000 şi 200.000 de euro. Proprietarii, care credeau că vor avea profit, îşi vând imobilele şi speră să obţină pe ele măcar banii pe care i-au investit.

La Rânca, totul se vinde. Temelii, vile aflate în construcţie şi case de vacanţă gata finisate, toate au fost scoase la vânzare la preţuri neaşteptat de mici. Investitorii de altădată îşi pun acum mâinile în cap şi susţin că sunt dispuşi să scape de imobilele care, începând cu 2006, păreau a fi o afacere de succes, chiar dacă nu vor obţine pe ele nici măcar banii pe care i-au cheltuit. Aşa se face că zona cu cele mai mari investiţii în domeniul turistic din judeţul Gorj s-a transformat peste noapte într-un conglomerat de pancarte pe care sunt scrise citeţ dotările, preţurile şi numerele de telefon pentru fiecare vilă în parte.

Preţuri mici, vile imense

Sandu Bocîrnea are 59 de ani şi este economist la Spitalul de Urgenţă din Craiova. În 2006, acesta s-a gândit să-şi deschidă o afacere la Gorj, în speranţa că-i vor trece pragul casei de vacanţă sute de turişti, însă când a terminat construcţia pe exterior, şi-a dat seama că nu mai are bani să o finiseze în interior, aşa că a scos-o la vânzare. Doljeanul vrea să obţină 42.000 de mii de euro, deşi a investit mult mai mult ca să ridice vila. Din primăvară aşteaptă clienţi, însă a primit doar apeluri telefonice.

Târgu-Jiu

A început criza şi m-am văzut nevoit să scot casa de vacanţă la vânzare. Nu este finisată în interior, pentru că nu am mai avut bani să o terminăm, dar pe exterior este gata. Cerem 42.000 de euro, pentru că preţul a scăzut foarte mult. Măcar să-mi scot şi eu banii pe care i-am investit. Îmi pare rău că o vând, dar soţia e pensionară, iar eu sunt bugetar şi mi s-a tăiat din salariu“, declară Sandu Bocîrnea, un economist din Craiova.

„De trei luni aştept clienţi“

Pe lânga criza de bani, proprietarii din Rânca se confruntă şi cu o criză acută de clienţi. „Costă 122.000 de euro. Din iulie aştept clienţi, dar deocamdată nu a venit nimeni. Are opt camere“, declară Nicu Novac, un alt investitor craiovean. Autorităţile privesc neputincioase cum vilele sunt scoase la vânzare, rând pe rând. „Criza e de vină. Au ajuns să apară şi pe temelii pancarte cu numere de telefon pentru vânzarea lor“, declară Pantelimon Todea, primarul din Novaci.

Târgu-Jiu
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite