Vezi de ce li s-a tăiat 10 la sută din salariu celor doi medici implicaţi în cazul bebeluşului mort la Cărbuneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul de Administraţie al Spitalului Târgu-Cărbuneşti a decis să ia această măsură în cazul medicului de gardă, Cătălin Tănase, dar şi în ceea ce o priveşte pe doctoriţa Dana Roibu. Ginecologul Damian Diţescu a primit avertisment  pentru că nu a comunicat cu colegii săi despre pacienta pe care a supravegheat-o  pe perioada sarcinii.

Directorul spitalului, Constantin Târziu, a cerut măsuri mult mai aspre, însă nu au putut fi aplicate, întrucât nu sunt permise de Codul Muncii. În cele din urmă, s-a dispus reducerea salariului pe timp de trei luni cu 10 la sută pentru doctoriţa Roibu, pentru declaraţii care au stricat imaginea spitalului, iar pentru Cătălin Tănase pentru „comportament neprofesional faţă de aparţinători şi faţă de mass-media“. „Urmează ca în cursul săptămânii viitoare să fie facută o analiză mai profundă a Secţiei Obstetrică-Ginecologie, eu am propus nişte masuri mai drastice pentru cei doi medici, de reducere cu 30 la sută pe o perioadă de şase luni, dar reprezentanţii Consiliului de Administraţie, împreună cu juristul şi consultând Codul Muncii, au stabilit că nu pot fi aplicate. Damian Diţescu a primit avertisment pentru că nu a avut o atitudine, în ceea ce priveşte bolnava, cu colegii", a declarat Constantin Târziu, directorul instituţiei.

Măsurile au fost luate după ce un bebeluş a decedat duminică în pântecele mamei. Părinţii copilului au spus că, dacă medicii ar fi intervenit, nu ar fi avut loc tragedia.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite