Târgu-Jiu: Vezi aici ce spune directorul CNTV, Dorin Taşcău, despre Poliţia Şcolilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Dorin Taşcău, director CNTV
Târgu-Jiu: Dorin Taşcău, director CNTV

Directorul Colegiului Naţional Tudor Vladimirescu, una dintre cele mai prestigioase unităţi de învăţământ din judeţul Gorj, a propus înfiinţarea Poliţiei Şcolilor.

Cum vedeţi dumneavoastră Poliţia Şcolilor?


Eu o văd ca pe un segment al Poliţiei Comunitare care să ducă la prevenirea situaţiilor neplăcute din şcoli. Poliţia Şcolilor ar trebui să ofere informaţii despre anumite conflicte între diferite găşti de cartiere din care fac parte elevi, să aibă grijă ca barurile să nu fie populate cu elevi şi să asigure o oarecare supraveghere a unităţilor şcolare. Trebuie asigurată foarte  bine securitatea mai ales la unităţile liceale.


Ce demersuri aţi făcut pentru înfiinţarea unei Poliţii a Şcolilor?


Am discutat deja cu prefectul judeţului Gorj, care a fost încântat de idee. Urmează şi o discuţie cu primarul municipiului Târgu-Jiu. Ştiu că primăria a accesat fonduri pentru un proiect care asigură securitatea în şcoli, aşteptăm să fie pus în practică.


Ce măsuri aţi luat pentru a asigura securitatea în unitatea pe care o conduceţi?


Am limitat intrările, se intră pe o singură poartă, am pus barieră şi există şi un portar care îi legitimează pe cei care intră în incinta instituţiei. Există camere de supraveghere atât pe holurile colegiului, cât şi la intrarea în unitate.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite