Vezi aici ce rişti dacă nu-ţi asiguri casa până pe 15 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii care nu şi-au încheiat asigurare obligatorie a locuinţei vor fi amendaţi de primării. Directorii firmelor de asigurări din municipiu spun că nici 15 la sută din totalul populaţiei nu şi-a încheiat poliţe.

Luna viitoare, toţi proprietarii de imobile care nu au încheiat o poliţă de asigurare obligatorie împotriva dezastrelor naturale sunt pasibili de amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei. Firmele de asigurare din municipiul Târgu-Jiu care au aderat la Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID) trebuie să întocmească liste cu persoanele fizice şi juridice care nu au încheiat poliţe de asigurare şi să le posteze pe un site special. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Publice de Venituri din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, cei care au locuinţe construite din cărămidă, lemn, plăci de ciment sau BCA-uri, vor plăti o poliţă de 20 de euro pe an, iar cei care deţin locuinţe făcute din cărămidă nearsă, sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic, ca de pildă chirpici sau paiantă se plăteşte anual 10 euro către firmele de asigurare acreditate. În municipiul Târgu-Jiu, 44.000 de persoane fizice deţin apartamente ori case şi peste o sută de persoane juridice au spaţii cu destinaţii comerciale. „Am primit de la Prefectura Gorj o adresă prin care ni s-a comunicat site-ul societăţii PAID. Acesta va putea fi accesat începând cu 15 iulie în vederea identificării contribuabililor care şi-au întocmit sau nu poliţa de asigurare. Ulterior noi vom trimite notificări către persoanele vizate pentru a trece la încheierea poliţei. Pentru târgujienii care nu se vor conforma sunt prevăzute amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei cu posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii. Sancţiunile se vor aplica după 90 de zile de la intrarea în vigoare a prevederilor Legii asigurărilor obligatorii a locuinţelor, mai exact începând de luna viitoare“, a declarat Mariana Budulan, şefa Direcţiei Publice de Venituri din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.
Banii încasaţi din amenzi vor fi împărţiţi astfel: 40 la sută ajung la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, 40 la sută merg la PAID şi doar 20 la sută vor ajunge la bugetul local. Potrivit lui Cristinel Florescu, directorul unei firme de asigurări din Târgu-Jiu nici 15 la sută din totalul populaţiei din municipiu nu şi-a asigurat locuinţele.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite