Târgu-Jiu: Vânătorii au sărbătorit până după miezul nopţii închiderea sezonului de vânătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânătorii din grupa Stăneşti au sărbătorit închiderea sezonului aşa cum se cuvine : cu carne de vânat şi vin roşu. Deliciul serii a fost tocanul din carne de iepure.

Cum nu se putea chef cu vânători fără mâncare specifică, şeful grupei Stăneşti, Nelu Bucur, a pregătit un tocan de iepure, la ceaun, apeciat de toţi cei prezenţi la închiderea sezonului de vânătoare. „Sezonul de vânătoare 2009/2010 a fost unul foarte bun în comparaţie cu anii trecuţi, deoarece a fost şi zăpadă mare, exact ce îşi doreşte vânătorul. Am sărbătorit aşa cum se cuvine închiderea de sezon, cu vin, tocan şi poveşti vânătoreşti,unele haioase, altele serioase“, spune Nelu Bucur. 

image

„Sunt gonaci de peste 50 de ani. A fost un sezon bun. Cea mai bună captură a fost un porc mistreţ de peste 100 de kilograme. Senzaţia este de nedescris, sunt foarte fericit, mai ales când se vânează. Cea mai frumoasă vânătoare este masa“, spune Ion Lungu. „A fost unul dintre cele mai frumoase sezoane, pentru că a fost zăpadă, iar atmosfera devine deosebită, exact ce îi place vânătorului. Am împuşcat un mistreţ şi un iepure“, spune Tudor Mazilu, care este vânător de 18 ani.


Tocan de iepure, pregătit ca la carte

image


Se pune la fiert carnea de iepure, după ce a fost ţinută la macerat câteva zile. Se pune ceapa tocată mărunt, foi de dafin, piper, bulion şi pastă de tomate. Se fierbe până când carnea începe să se desfacă de pe os, după care se pun 1-2 litri de vin şi se dă în clocot. Spre sfârşit, se adaugă usturoi şi condimente. Se serveşte cu mămăliguţă sau cu pâine.



Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite