Târgu-Jiu: 180.000 de lei, „arşi“ pe doze de vaccin nefolosite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 6000 de fiole de vaccin împotriva gripei porcine vor fi distruse. Acestea zac expirate în depozitul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Banii cheltuiţi inutil puteau asigura medicamentele bolnavilor.

Aproape 22.000 de doze cu vaccin împotriva gripei porcine au fost trimise la Gorj de către Minitserul Sănătăţii. Isteria gripei porcine a luat sfârşit în luna februarie când nimeni nu a mai dorit să se vaccineze. Din fiolele repartizate judeţului nostru au rămas nefolosite peste 6000. Acestea zac de 11 luni în depozitul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj sau în frigiderele medicilor de familie.

Dozele, expirate luna trecută

Cele 6000 de fiole au expirat pe 17 septembrie şi urmează să fie incinerate“, a declarat Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj. Ministerul Sănătăţii a plătit Institutului Cantacuzino pentru fiecare doză de vaccin 30 de lei. Aşadar, reiese că numai la Gorj se înregistrează o pierdere de 180.000 de lei. La suma cheltuită ineficient de către guvernanţi se mai adaugă şi preţul plătit pentru incinerarea dozelor.
Fondurile care au fost cheltuite inutil din bugetul statului puteau asigura medicamentele bolnavilor pentru o jumătate de lună. „Cu 180.000 de lei puteam să asigurăm pentru o jumătate de lună medicamentele şi materialele sanitare atât de necesare bolnavilor Spitalului judeţean Târgu-Jiu. De asemenea cu aceste fonduri puteau fi asigurate pe anul acesta vaccinurile antirabice. Nu este o sumă extraordinar de mare dar decât să nu o ai mai bine să o ai“, precizează Constantin Pălivan directorul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite