VIDEO ŞI GALERIE FOTO Au mutat biblioteca în ritm de vals

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au recitat poezii şi la final au dansat
Copiii au recitat poezii şi la final au dansat

Zeci de cititori, reprezentanţi ai autorităţilor locale, dascăli şi oameni de cultură au participat ieri, la Târgu-Cărbuneşti, la inaugurarea noului sediu în care va funcţiona Biblioteca Orăşenească. Cei mici s-au întrecut în momente artistice, iar cel mai aplaudat moment a fost acela în care prichindeii au trecut la dans.

Începând de astăzi, biblioteca va funcţiona în sediul în care se află şi Centrul Informatizat de Evidenţă a Populaţiei, Casa de Căsătorii şi Poliţia Locală, construit lângă Primăria Târgu-Cărbuneşti, la câţiva metri de fosta locaţie. „Este un moment foarte important. Este cea mai nouă, cea mai modernă şi cea mai bine dotată bibliotecă, la ora actuală, din acest judeţ. Sala de lectură arată impecabil. Felicit o iniţiativă a unei comunităţi care ştie să-şi protejeze valorile culturale şi să le pună în valoare“, a declarat Olimpia Bratu, directorul Bibliotecii Judeţene «Christian Tell» din Târgu-Jiu.

Copii au spus poezii, iar la final au dansat

„Ceea ce vizualizam noi cândva şi o spuneam deseori la întâlnirile cu cititorii deja a avut loc. Nici nu ne-am gândit niciodată că ne vom muta în această clădire. S-a făcut o propunere, o provocare pe care noi am acceptat-o, deşi ştiam că va fi multă muncă, gândindu-ne la viitorul acestui oraş şi la generaţiile care urmează să vină în această bibliotecă. Sunt spaţii incomparabile cu cele din vechea locaţie, mari, luminoase, cititorii se simt foarte bine. Am avut 31.000 de volume, din care s-a casat un număr important pentru că era carte foarte veche, cu uzură fizică mare, încet-încet o vom înlocui“, a spus Ana Sârbu, bibliotecara care practică această meserie de aproape trei decenii. Alături de ea, în slujba cititorilor, se află Roxana Calotescu.

Cei mici au recitat poezii, au cântat şi au dansat

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO!

Primele veşti bune au fost anunţate chiar la inaugurarea noului sediu. „Avem deja 200 de cărţi noi pentru cititorii noştri, pentru a-i bucura să răsfoiască volume noi. La momentul acesta avem aproximativ 800 de cititori, în condiţiile în care biblioteca a fost trei luni închisă, însă anual cifra la care se ajunge este de 1400-1600 de cititori, ceea ce înseamnă  dublul coeficientului cerut prin lege de atragere la lectură. Cărţile sunt însă citite de foarte multe alte persoane, asta ne spun cititorii care au împrumutat cărţile mai departe şi rudelor“, a mai precizat Ana Sârbu.

Cei prezenţi au fost încântaţi de mutarea bibliotecii şi chiar au avut câteva sugestii. „Vă rog aduceţi mai multe cărţi de specialitate, de literatură nouă pentru tineret, pentru copiii foarte inteligenţi care trebuie să depăşească aceste timpuri destul de dificile. Ar trebui să existe un grup de intelectuali în colectivul Gazetei Cărbuneştiului, care să facă o monografie adevărată a oraşului“, a solicitat Aurora Gărăiacu, o fostă profesoară de geografie. Nu a lipsit nici micuţa interpretă a muzicii populare Luiza Ciudin, care a smuls ropote de aplauze.

Cititorii cărbuneşteni sunt aşteptaţi zilnic de la 8.00 la 16.15, iar joia de la 9.00 la 17.00.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite