Târgu-Jiu: VIDEO ŞI FOTOGALERIE/ Hoţ periculos, prins de câinii de urmă pe stadionul municipal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din fericire, acesta a fost doar scenariul unui exerciţiu demonstrativ. De ziua Poliţiei Gorj, porţile instituţiei au fost deschise astăzi pentru zeci de copii de la şcolile si grădiniţele din Târgu-Jiu.

Dev, Moby, Budy, Mok, Lic, Moha şi Feb sunt cei şapte câini ai Inspectoratului de Poliţie Gorj, care au arătat astăzi că sunt pregătiţi să prindă infractorii periculoşi şi să-i pună la pământ.

image

Exerciţiul demonstrativ a fost organizat pe Stadionul Municipal Târgu-Jiu, sub privirile a zeci de elevi de la mai multe şcoli şi grădiniţe din oraş.

image
image
image
image
image
image
image

Rolul infractorului a fost jucat chiar de un om al legii. „Fac asta de cinci ani şi nu mi-a fost niciodată frică să joc acest rol. Nu m-a muşcat niciodată un câine al Inspectoratului de Poliţie Gorj, m-au muşcat alţii, din afară. Astăzi, s-au descurcat foarte bine, fiecare are stilul lui. Au vârste cuprinse între un an şi cinci luni şi opt ani. Dev are  opt ani şi este cel mai bătrân. Feb şi Lic sunt foarte buni de prindere. Moha şi Lic sunt de intervenţie şi patrulare, Budy şi Moby sunt de intervenţie, Dev, Mok şi Feb sunt la criminalistică, specializaţi pe urmă”, a declarat Eugen Băleanu, agent în cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu. 

Celebrii la căutări

Trei dintre patrupedele poliţiştilor gorjeni s-au întors recent de la Dâmboviţa, unde au fost duse pentru depistarea deţinutului de la Penitenciarul Mărgineni, care a evadat de sub escorta gardienilor.

„Şi Moby s-a numărat printre câinii care au participat la căutări, la Dâmboviţa, timp de o săptămână, ziua şi noaptea. Are un an şi cinci luni şi a făcut trei luni de cursuri, la Sibiu. În această săptămână a participat zilnic la evenimentele organizate în şcoli cu ocazia Zilei Poliţiei Române, deci am avut activitate intensă. S-a descurcat foarte bine şi astăzi”, a precizat Rovinaru Cristinel, agent-şef adjunct în cadrul Serviciului de Poliţie pentru Intervenţii Rapide (SPIR)Gorj, cel care îl are în grijă pe Moby. 

Elevii au fost foarte încântaţi de demonstraţiile canine. „Mi-a plăcut cum au prins hoţul şi aş vrea şi eu unul acasă”, a spus  Dragoş Arţăriş, elev în clasa a III-a la Şcoala Generală Constantin Săvoiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite