Târgu-Jiu: VIDEO ŞI FOTOGALERIE/ Ciobanii, văcarii şi căprarii, amendaţi pentru că distrug recoltele vecinilor: „Au ajuns cu vacile şi în parcul Constantin Brâncuşi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii au organizat astăzi o acţiune de depistare a păstorilor ale căror animale distrug recoltele târgujienilor. Deşi au luat amenzi de până la 500 de lei, ciobanii continuă să încalce hotărârile Consiliului Local, riscând astfel ca ecarisajul să le ridice oile de pe câmp.

Târgujienii care au animale nu mai ţin cont de nicio regulă şi merg cu ele la păscut, chiar dacă terenul nu le aparţine.

image
image

În această situaţie au fost prinşi astăzi un văcar, un căprar şi un cioban, care şi-au adus jivinele la păşunat în recolta vecinilor. Conform hotârii de Consiliu Local, păscutul animalelor pe proprietarea cetăţenilor, fără acordul acestora, este interzis, iar dumneavoastră, mai mult decât atât, veniţi zilnic cu ele pe stradă şi îngreunaţi traficul rutier. Nu contează câte capre aveţi, chiar soţia dumneavoastră a fost amendată pentru acest lucru. Suntem în oraş şi este interzis păşunatul. Dacă nu, chem ecarisajul şi vă ridic toate caprele, pentru că v-am prins pe terenul altui cetăţean”, i-a spus inspectorul principal Claudiu Rugeanu lui Ilie Grancea, un bărbat de 69 de ani, care a fost prins cu caprele la păscut.

image
image
image

Ilie Grancea a încercat să-i inducă în eroare pe oamenii legii şi a spus că are semnătura proprietarului ca să vină la păşunat pe acest teren. „Merg cu ele pe alee, iar acum nu sunt pe recoltă. Cum să-mi ridice caprele? Am vorbit cu omul care are pământul aici. Cum să-mi daţi amendă? Până la lege, te omoară sfinţii”, a fost replica bărbatului, ameninţându-l pe omul legii că-i va pune gând rău la biserică.

Cu vacile prin parc

Poliţia Locală Târgu-Jiu se confruntă zilnic cu astfel de situaţii. „Este un fenomen.  Au început să apară cu oile în oraş, în cartierele Primăverii, pe străzile Termocentralei, Barajelor, pâna la podul Jiului vin cu ele. Au încercat să ne păcălească şi să spună că au hârtie de la oameni să pască pe terenul lor, trec prin recolte, avem foarte multe sesizări, numai astăzi am avut patru. Trebuie să înţeleagă faptul că nu admitem păscutul oilor în oraş, să meargă pe deal.  Ciobanii au trecut şi la ameninţări. Am avut şi vaci pe insuliţă, care au trecut podul şi au ajuns în parc”, declară Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale din Târgu-Jiu.

Ciobanii nu se sperie de amenzi

Ionuţ Udrea are 14 ani şi a fost prins astăzi pe strada Barajelor din Târgu-Jiu, în timp ce se afla cu oile la păscut, la câţiva paşi de o recoltă de grâu. În această săptămână a primit o amendă de 250 de lei şi a fost prins din nou pe picior greşit. „Aşa a zis patronul meu, să vin cu oile aici. Numai ce am luat o amendă de 250 de lei. Am şi plătit-o, dar ce pot să fac,  dacă aşa spune şeful?“, a întrebat adolescentul din Novaci. Văcarii s-au rugat de poliţişti să nu le dea amendă, pentru că numai aşa îşi pot câştiga existenţa.

image

„Cu mâna pe inimă vă spun că nu am unde să le duc”, a precizat Pantelimon Şelariu.

Stăpânii acestor animale au fost avertizaţi că, dacă vor continua să încalce hotărârile Consiliului Local, jivinele vor fi ridicate cu ecarisajul şi vor fi trebui să plătească taxa de gloabă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite