Târgu-Jiu: VIDEO ŞI FOTO/ Mamă şi fiu, băgaţi după gratii pentru ţeapă cu locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi administratori, Valeria Trancă şi Gheorghe Daniel Trancă, încheiau contracte de muncă fictive, pentru a obţine subvenţii. Prin activitatea infracţională desfăşurată timp de trei ani, aceştia au reuşit să creeze un prejudiciu de 775.000 de lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor au dispus reţinerea a doi administratori de firmă, suspectaţi de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals şi uz de fals. Gheorghe Daniel Trancă şi Valeria Trancă au au obţinut ilegal subvenţii în baza unor angajări fictive, fapte prin care au produs un prejudiciu de peste 775.000 lei. Din probatoriul administrat de poliţiştii de investigare a fraudelor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, s-a stabilit că bărbatul de 24 ani şi mama sa, de 43 ani, administratori la două societăţi comerciale din Prigoria, au făcut angajări în perioada 2007-2010 fictive în scopul de a obţine ilegal subvenţii. În acest sens, suspecţii au angajat fictiv 90 de persoane, majoritatea cu vârsta de peste 45 de ani, pentru a obţine subvenţii de la bugetul de stat.

image

Valeria Trancă


Contracte „necorespunzătoare“


„Pentru realizarea activităţii infracţionale, suspecţii au întocmit în fals contracte de muncă, pe care le prezentau Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, dar, întrucât legea condiţiona acordarea subvenţiilor de menţinerea contractelor pe o perioadă de minim 24 de luni, aceştia  au încadrat persoane succesiv pe cele două firme, iar ulterior le desfăceau contractul de muncă cu menţiunea „necorespunzător“, situaţie în care angajatorul nu era răspunzător de încetarea raporturilor de muncă şi implicit nu era obligat să returneze sumele obţinute drept subvenţie“, a precizat Daniel Tică, purtărul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Gorj.


20 de ani după gratii


Aseară, poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore a celor doi administratori, iar astăzi i-au prezentat cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. „Nu suntem vinovaţi“, au fost singurele cuvinte ale Valeriei Trancă. Bărbatul şi femeia riscă să îşi petreacă următorii 20 de ani după gratii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite