Târgu-Jiu: VIDEO / Vezi cum au reacţionat rromii când a fost adus acasă sicriul în care se afla tânăra măcelărită de fostul soţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartierul Obreja este păzit permanent de poliţişti şi jandarmi pentru evitarea unui nou scandal. Procurorii au anunţat schimbarea juridică a faptei, agresorul riscând să-şi petreacă următorii 25 de ani după gratii pentru omor calificat.

Sute de persoane de etnie rromă au împânzit aseară cartierul Obreja, la aflarea veştii că Marilena Baldovin, femeia care a decedat după ce a primit şapte lovituri de cuţit de la fostul soţ, va fi adusă acasă. Oamenii legii au intrat imediat  în alertă. Mai multe echipaje mixte de poliţişti şi jandarmi se află şi acum în cartier, pentru a preveni un nou scandal între familia decedatei şi a agresorului. „La faţa locului sunt echipaje mixte de jandarmi şi poliţişti, pentru a asigura permanent climatul de ordine publică“, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Gorj. Între timp, procurorii au anunţat şi schimbarea încadrării juridice a faptei. „Având în vedere că a intervenit decesul părţii vătămate, urmează să se schimbe încadrarea juridică a inculpatului Toma Ştefănescu. Acesta va fi cercetat pentru omor calificat şi riscă până la 25 de ani de închisoare“, a declarat Emil Moţa, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Familia nu se mai răzbună

Deşi rudele Marilenei Baldovin spuneau că vor răzbuna moartea femeii de 30 de ani şi va fi vărsare de sânge, spiritele s-au mai calmat.

Sperăm să se facă lege, de îndată ce s-a făcut o crimă. Lăsăm pe mâna legii. Noi să avem grijă de mortul nostru, să facem cum se cuvine şi rstul rămâne la sufletul nostru. Viaţa îţi oferă de toate, iar restul vedem de acum încolo“, a spus Sandocan Junior, fratele femeii decedate. „Am făcut tot posibilul să-i salvăm viaţa acestei fete. Chiar am pus un elicopter la dispoziţie, din Târgu-Jiu până la Bucureşti, dar nu s-a putut face nimic. A avut mai multe lovituri de cuţit în organele vitale“, a spus Paul Goeru, reprezentatul rromilor din Târgu-Jiu. Tânăra a primit, pe data de 1 septembrie, şapte lovituri de cuţit în abdomen şi în claviculă, iar după două săptămâni de comă a decedat.

image

Marilena Baldovin

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite