Târgu-Jiu: VIDEO / Galerie Foto/ Locuitorii din cartierul Lido, îngroziţi de flăcările înalte cât blocul. Focul se putea extinde la benzinăria din apropiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa a fost cuprinsă rapid de flăcări
Casa a fost cuprinsă rapid de flăcări

Un întreg cartier din municipiul Târgu-Jiu a fost în pericol, după ce un incendiu a izbucnit la o casă aflată la o distanţă de doar câţiva zeci de metri de o benzinărie. O nenorocire s-a abătut peste două familii, care locuiau în casă cuprinsă de flăcări, chiar în Ajunul Crăciunului.

Flăcările au cuprins cu repeziciune acoperişul casei în care se aflau două familii, cea a proprietarului locuinţei, Ion Vlădoiu, dar şi a fiicei acestuia. „Erau toţi în casă. Au fugit şi au venit speriaţi la noi. Am sunat repede la pompieri. Nu ştiau nici ei de la ce a pornit incendiul“, a precizat un vecin. Benzinăria din apropiere a fost închisă.

Locatarii au stat cu sufletul la gură de teamă ca flăcările să nu se extindă şi la staţia peco, pentru că atunci ar fi avut loc o adevărată catastrofă. „Cum au dat autorităţile voie să se construiască această beninărie lângă case şi blocuri? Nu se poate face nimic?“, a spus un locatar.


Locuitorii din zonă s-au speriat, după ce au văzut că flăcările erau înalte cât blocul din apropiere. „Săreau scânteile foarte sus şi cădeau peste noi. Vecinii ţipau toţi. Vă daţi seama cum este să te trezeşti cu flăcările mari deasupra ta. Este şi peco lângă noi“, a spus o vecină.

Târgu-Jiu



Pompierii au intervenit şi au reuşit să stingă incendiul care s-ar fi putut extinde şi la alte case. Cauza incendiului este în curs de stabilire. „Incendiul a fost de poporţii şi a necesitat intervenţia a trei autospeciale cu apă şi spumă. Intervenţia noastră este îngreunată din cauza lipsei unei surse de alimentare de la hidranţii stradali. În zona în care ne aflăm sunt prevăzuţi doi hidranţi funcţionali, dar în realitate nu există şi a trebuit să mergem la un kilometru şi jumătate ca să alimentăm. A fost un pericol foarte mare pentru că se află şi o benzinărie, dar am reuşit să înlăturăm acest pericol prin intervenţia promptă.

Târgu-Jiu
Târgu-Jiu

Am reuşit să localizăm incendiul şi să-l stingem într-un timp foarte scurt. Pericolul de propagare era iminent la casele învecinate şi la blocul de garsoniere din partea dreaptă. Am reuşit să salvăm aproximativ 70% din casa la care a izbucnit incendiul“, a declarat Aurelian Negrea, şeful Gărzii de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite