Târgu-Jiu: VIDEO/ Sute de şomeri s-au îmbrâncit pentru locurile de muncă oferite la bursă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii aflaţi în căutarea unui serviciu s-au împins şi şi-au făcut loc cu coatele pentru a putea intra în sala unde angajatorii le ofereau slujbe. Majoritatea şomerilor au plecat dezamăgiţi pentru că nu au fost angajaţi şi au primit ghionturi degeaba.

Peste 700 de şomeri au venit, astăzi, la Bursa Locurilor de Muncă în speranţa că se vor angaja. Participarea a fost foarte marte, iar organizatorii au fost luaţi prin suprindere . Oamenii veniţi să-şi caute un loc de muncă s-au îmbrâncit pentru a putea  intra în sala unde se aflau angajatorii. „Oamenii au sărăcit pentru că au rămas fără locuri de muncă.  O să ajungem de râsul lumii cu îngrămădeala asta. Enu ţtiu cum voi intra că e înghesuială foarte mare“, ne-a spus Dumitru Geoancă, 41 de ani, şomer care aştepta să intre în sală. Organizatorii i-au lăsat pe şomeri să intre  doar în serii de câte 5-10 persoane. „Nu-i putem lăsat pe toţi înăuntru, pentru că s-ar bloca activitatea“, a spus Romeo Chiriac, reprezentant al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

image

Cei mai mulţi dintre şomeri au plecat însă dezamăgiţi de la bursă şi au spus că nu a meritat îmbrânceala. „Este exact cum vrea cineva să împartă cinci paie la zece măgari. Eu mi-am căutat un post de economist, dar nu am găsit nimic. Am lucrat la Mirfo, dar a dat faliment şi, astfel, în anul 2009, mi-am pierdut locul de muncă. De atunci nu m-am mai putut angaja. Probabil că şi vârsta pe care o am a fost un impediment. Din cauza sărăciei şi a lipsei de cultură s-au îngrămădit oamenii“, a spus Daniel, în vârstă de 45 de ani.

image

Au fost oferite 517 locuri de muncă

La Bursa Generală a Locurilor de Muncă au participat 32 de angajatori, care au pus la dispoziţia şomerilor 517 posturi. „Participarea este foarte mare, chiar peste aşteptări. În doar câteva ore, angajatorii au primit 400 de CV-uri din partea persoanelor aflate în căutarea unei slujbe, care au fost programaţi ulterior pentru o probă de lucru. Cele mai multe meserii sunt cele de confecţioner îmbrăcăminte, lucrător comercial şi în domeniul construcţiilor. Pentru persoanele cu studii superioare sunt doar 20 de locuri de muncă“, a precizat Romeo Chiriac.

image

Alecu Frăţilă, reprezentantul unei firme de confecţii, a căutat să angajeze confecţioneri, dar nu prea au fost perspoane interesate: „Ofer cinci locuri de muncă, dar am primit doar două solicitări. Nu prea sunt persoane interesate pentru meseria de confecţioner îmbrăcăminte“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite