Târgu-Jiu: VIDEO/ Gorjeanul calificat la „Românii au talent“ vrea să fie eutanasiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu aproape o lună a impresionat publicul şi juriul concursului „Românii au talent”, bătând cuie cu palma şi spărgând pietre cu pumnul, iar acum le cere magistraţilor să fie eutanasiat. . Virgil Bîgiu, bărbatul de 52 de ani, care bate cuie cu palma, a spus şi motivele care l-au determinat să apeleze la acest gest extrem.

Gorjeanul calificat la „Românii au talent” susţine că trăieşte o adevărată dramă de aproape cinci ani, când soţia sa Teodora a suferit un accident la locul de muncă. Acesta s-a prezentat la Tribunalul Gorj cu un memoriu, prin care îi cere judecătorului să dispună eutanasierea sa şi a soţiei.

Nevastă-mea a suferit un accident de muncă. De 16 ani era macaragiu la o firmă de colectare a fierului vechi, din Târgu-Jiu, iar pe 21 aprilie 2006 talpa piciorului drept i-a fost zdrobită de un container, la locul de muncă. A avut pensie până în 2010, iar apoi societatea a dat-o în judecată şi o acuză că a luat aceşti bani pe nedrept. De cinci ani ne judecăm, iar doi procurori şi un judecător au transformat-o din victimă în inculpat. Este acuzată că a pus intenţionat piciorul la rola containerului. În ţara asta nu mai e nimic de făcut. Mai multe drepturi au câinii comunitari. Am cerut eutanasierea mea şi a soţiei. Dacă nu se poate aici, vom face cerere la foruri internaţionale", a spus, ieri, Virgil Bîgiu. Soţia bărbatului este la fel de hotărâtă să moară.
Am suferit şi sufăr în continuare pentru nedreptăţile care mi s-au comis. Soţul meu a umblat peste tot pentru mine şi nu mai avem nicio putere. Asta rămâne ultima soluţie. Am încercat să lucrez, dar nu mă angajează nimeni. Nu am niciun venit", a spus Teodora Bîgiu (50 de ani).

image

„Judecătorul este liber să se pronunţe“

Florin Encescu, preşedintele Tribunalului Gorj, a spus că va discuta cu Virgil Bîgiu şi îl va sfătui să renunţe la gestul extrem:„ Este o cerere adresată unui complet de judecată, care are pe rol acea cauză. Dumnealui, în semn de protest, cere eutanasierea. Memoriul a fost depus la judecătorul desemnat să facă instrucţia. Este vorba de un text prin care îşi exprimă nemulţumirea faţă de anumite împrejurări, însă noi nu putem interveni. O să discut cu dumnealui şi o să văd despre ce este vorba, în limitele şi competenţele noastre. Judecătorul este liber să se pronunţe, pentru că este vorba despre un proces pe rol şi nimeni nu poate să intervină. Posibilităţile noastre se limitează la probleme administrative".


Virgil Bîgiu spune că judecătorul Dumitru Păsărin i-a cerut să nu facă presiuni asupra instanţei şi a depus memoriul la dosar, urmând să îl analizeze.

image

 „Sper să câştig marele premiu!“

La 25 februarie, Virgil Bîgiu a participat la emisiunea „Românii au talent”, unde şi-a arătat abilitatea de a înfige zece cuie în lemn, în 45 de secunde, doar cu palma.
El a spus că vrea să intre în Cartea Recordurilor şi că a transmis în Marea Britanie mai multe filme demonstrative. După ce a primit trei de „DA” din partea juriului, semn că s-a calificat în etapa următoare a concursului, Virgil Bîgiu s-a arătat încrezător în şansele sale. „Sper să câştig marele premiu. Acesta este şi motivul pentru care am participat la concurs!”

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite