Târgu-Jiu: VIDEO/ Află ce spune hoţul ascuns sub pat, prins după ce i-a sunat celularul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Verginica Bălan a fost trezită din somn de soneria telefonului mobil
Verginica Bălan a fost trezită din somn de soneria telefonului mobil

A plecat la furat, dar a uitat să îşi închidă telefonul mobil. Când îi era lumea mai dragă, aparatul a început să sune şi l-a dat de gol. Gorjeanul Nicu Şerban, în vârstă de 18 ani, a fost găsit sub patul proprietarilor.

Doi bătrâni din satul gorjean Blahniţa de Jos au trecut prin clipe de groază în a doua zi de Crăciun, după ce un vecin care intenţiona să-i jefuiască s-a ascuns sub patul în care cei doi aţipiseră.

image

Duminică, pe la ora 11.00 am intrat în casă, după ce am robotit prin gospodărie. M-am aşezat în pat alături de soţ şi am început să citesc o carte religioasă, dar după un timp am aţipit. Am fost trezită de soneria unui telefon mobil, care se auzea de sub pat. Cum ştiam că noi n-avem telefoane, imediat m-am uitat să văd ce e.

Zgomote s-au mai auzit, dar am crezut că sunt pisicile. Am ridicat cuvertura şi am văzut o mână de om. M-am speriat rău că eu sunt bolnavă cu inima şi puteam să fac un infarct. M-am uitat mai bine şi era vecinul. Încerca să oprească telefonul ca să nu-i mai sune. I-am spus să iese afara, dar nu a vrut. Soţul s-a dus după o vecină să ceară ajutor şi eu am rămas singură cu hoţul. A vrut să fugă şi am vrut să-l ţin până vine Poliţia, dar nu am putut. L-am ţinut de haină şi am rămas cu ea în mână“, povesteşte îngrozită septuagenara.

„M-a sunat o vecină când eram sub pat“

Gheorghe şi Verginica Bălan, soţ şi soţie, în vârstă de 64 şi 77 de ani, trăiesc şi acum cu frică în propria locuinţă, întrucât hoţul a fost pus în libertate de Judecătoria Târgu-Cărbuneşti, care  a respins propunerea de arestare preventivă a acestuia.

image

Suntem mereu speriaţi că ar putea să intre iar peste noi şi să ne omoare, mai ales că noi suntem bolnavi şi nu avem niciun ajutor. Mă gândeam că îl ţin la beci. Şi mama lui a spus că e mai bine să-l ţină închis. A recunoscut la Poliţie că ne-a furat în vară 600 de lei, din care mai are să ne dea 300. Nu putem trăi cu frica asta“, spune Gheorghe Bălan, bărbatul de 64 de ani. 

Nicu Şerban, tânărul de 18 ani care s-a ascuns sub pat, locuieşte lângă gospodăria bătrânilor, iar reporterii AdS l-au găsit acasă, jucându-se nestingherit la calculator.

image

Am sărit gardul la ei, după ce i-am văzut în grădină. Am intrat în casă şi apoi i-am văzut pe geam că veneau şi m-am băgat sub pat. După o oră mi-a sunat telefonul. Era o vecină, dar nu sunt supărat pe ea. I-am dat ocupat, dar tot insista şi suna. Nu ştiam concret unde aveau banii ascunşi, dar am vrut să-i caut bine ca să am şi eu să cheltuiesc“, a spus Nicu Şerban. Acesta este acuzat acuzat de violare de domiciliu şi tentativă de furt calificat.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite