Galerie Foto/ Utilaj de deszăpezire cu motor de tanc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajul rusesc este cel mai performant
Utilajul rusesc este cel mai performant

Cele 34 de utilajele de deszăpezire care vor acţiona în această iarnă pe drumurile judeţene din judeţul Gorj au fost verificate astăzi de către prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, şi de reprezentanţii Consiliului Judeţean.

Cel mai vechi utilaj, fabricat în anul 1970, este şi cel mai performant. Este vorba de o freză rusească, Zil, cu două motoare, din care unul este de tanc.

image

Adrian Năstăsache bagă mâna î foc că utilajul rusesc este mai bun decât altele noi

Între anii 1986 şi 2004 nu a funcţionat deloc, pentru că iernile au fost blânde. A pornit pe urmă la prima cheie şi cauciucurile s-au umflat singure, pentru că este dotat şi cu un compresor. Este puternic şi nu a rămas niciodată înzăpezit. A fost solicitat şi de Drumurile Naţionale“, a spus Adrian Năstăsache, director de marketing al Întreprinderii de Drumuri şi Poduri Gorj.

image

Utilajul are două motoare, pe benzină şi pe motorină

Utilajul este folosit doar atunci când e nevoie. „De obicei e folosit cam o săptămână pe an, dar sunt ierni în care trebuie să funcţioneze şi o lună.
Prefectul Liviu Andrei s-a urcat la volanul utilajului şi l-a pornit. „A pornit la prima cheie. Sunt uimit. Utilajele sunt în stare de4 funcţionare, dar au o vechime incredibilă. Sper că iarna nu va fi aşa de grea
“, a spus prefectul.

image

Prefectul Liviu Andrei a testat mastodontul rusesc

Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj se află în subordinea Consiliului Judeaţean şi are în administrare 778 km. de drumuri judeţene. Pentru această iarnă este nevoie de o cantitate de 8000 metru cubi de nisip şi 800 tone de sare.

image

Cele 34 de utilaje sunt pregătite de deszăpezire

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite