Târgu-Jiu: Urmărit naţional pentru furt, dus în puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acesta a fost condamnat pentru furt calificat
Acesta a fost condamnat pentru furt calificat

Bărbatul de 40 de ani se plimba aseară nestingherit pe stradă, deşi era condamnat la şapte ani de închisoare. Mălăeanu Judex este din Mătăsari şi a primit această sentinţă după ce, în 2008, a comis furturi care au periclitat circulaţia feroviară.

Bărbatul de 40 de ani a fost depistat aseară pe raza comunei Bengeşti-Ciocadia şi s-a comportat de parcă nu ar fi comis niciodată vreo infracţiune. „M-au arestat din prostie“, le-a spus Judex Mălăeanu ziariştilor aflaţi în faţa Inspectoratului de Poliţie Gorj. În realitate, acesta a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. În anul 2008, gorjeanul a sustras cuplele, dar şi componentele de la instalaţia de frânare de la vagoanele unor trenuri de marfă, existând pericolul producerii unei adevărate tragedii. După ce instanţa de judecată a anunţat sentinţa, infractorul a dat bir cu fugiţii.

Urmărit în toată ţara

Poliţiştii de investigaţii criminale solicitaseră urmărirea suspectului la data de 1 iunie anul curent, întrucât pe numele acestuia o instanţă de judecată a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de şapte ani pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. În fapt, din cercetările efectuate a rezultat că suspectul, în luna noiembrie 2008, s-a deplasat în staţia C.F.R. Dragoteşti, iar de aici a sustras în mod repetat de la un vagoane aflate în compunerea unor trenuri de marfă, încărcate cu cărbune,  distribuitoare de aer, componentă a instalaţiei de frânare, dar şi cuple ale vagoanelor“, declară Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie (IPJ) Gorj.

Încarcerat la Târgu-Jiu

Judex Mălăianu a fost dus aseară în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Gorj, iar astăzi au fost efectuate toate formele legale pentru ca bărbatul din Mătăsari să fie încarcerat la Penitenciarul din Târgu-Jiu, unde va trebui să-şi ispăşească pedeapsa de şapte ani de închisoare.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite