Târgu-Jiu: Update/ Femeia înşelată de tânărul prahovean povesteşte cum a fost păcălită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prahoveanul Marius Andrei Neacşu a fost reţinut de poliştii gorjeni
Prahoveanul Marius Andrei Neacşu a fost reţinut de poliştii gorjeni

Un tânăr de 23 de ani, din judeţul Prahova, a fost reţinut şi adus astăzi la sediul Poliţiei Gori, pentru că a înşelat o femeie din Târgu-Jiu cu suma de 6000 de lei.

 Marius Andrei Neacşu, din comuna Floreşti, judeţul Prahova, a fost audiat de poliţişti, după care a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunere de arestare preventivă.


A depus banii la bancă în mai multe tranşe


Femeia înşelată se numeşte Maria Bobirci P., de 49 de ani, din Târgu-Jiu. Aceasta a ţinut să povestească ce i s-a întâmplat pentru a nu mai fi păcălite şi alte persoane. Femeia a primit, în toamna anului trecut, un mesaj pe telefonul mobil în care era anunţată că un cunoscut post naţional de televiziune a premiat-o cu suma de 20.000 de euro. În ziua respectivă, femeia a depus la bancă, în mai multe tranşe, suma totală de 6.000 de lei. „Au spus să le trimit la început o sumă de nouă milioane de lei vechi, care era, susţineau ei, unu la sută din câştigul care îmi va reveni. Bineînţeles că am oscilat şi am discutat cu băiatul meu care era acasă. Tentaţia fiind mare, am mers la bancă şi am depus banii. Am aşteptat un sfert de oră, timp în care nu am închis telefonul, pentru că mi s-a spus că totul trebuie să fie confidenţial. Pentru că, dacă respectam această condiţie, aş mai fi câştigat un alt premiu de 4000 de euro pentru confidenţialitate. Mi-au spus că trebuie să mai depun 12 milioane de lei. Am fost din nou acasă şi am luat bani. M-au făcut să am încredere în ei prin felul în care vorbeau, ca nişte oameni foarte educaţi. Păcăleala a fost mare, pentru că şi tentaţia a fost foarte mare. Am ajuns la o sumă de 60 de milioane“.
Femeia înşelată povesteşte că a depus imediat plângere la poliţie, dar nu şi-a mai recuperat nici până acum banii. „Am depus a doua zi plângere la poliţie. De fiecare dată când spuneam că vreau să mă retrag îmi spuneau că îmi dă un număr de telefon pentru a-mi recupera banii şi asta m-a făcut să capăt încredere. Nu aş sfătui pe nimeni să facă lucrul pe care l-am făcut eu, pentru că banii respectivi i-am adunat foarte greu. Îi sfătuiesc pe oameni să nu răspundă la sms-uri şi să nu se gândească la bani veniţi din senin“, povesteşte Maria Bobirci P. Aceasta mai spune că strânsese suma respectivă pentru a continua lucrările de construcţie a unei case şi se gândea că «premiul» de 20.000 de euro o va ajuta să termine casa.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite