Târgu-Jiu: Unul beat, altul fără permis, amândoi cu dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii nu îi iartă pe şoferii care încalcă legea
Poliţiştii nu îi iartă pe şoferii care încalcă legea

Şoferii gorjeni continuă să dea dovadă de inconştienţă în trafic. Cel mai recent caz a fost înregistrat azi-noapte, când un târgujian de 31 de ani conducea un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. La scurt timp, poliţiştii de la Rutieră au avut parte de o altă surpriză.

Azi-noapte, ora 00.20. Poliţiştii gorjeni au oprit în trafic, pe bulevardul Constantin Brâncuşi,  o maşină condusă de un târgujian, în vârstă de 31 ani. Oricât s-a străduit bărbatul să nu le dea de bănuit oamenilor legii, testarea cu etilotestul a scos la iveală că şoferul s-a urcat la volan după ce a consumat câteva pahare de alcool. Concentraţia de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat i-a determinat pe poliţişti să-l conducă pe şofer la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.  Pentru fapta sa, târgujianul turmentat s-a ales cu dosar penal, fiindu-i reţinut şi permisul de conducere. Infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o alcoolemie ce depăşeşte limita legală se pedepseşte cu închisoare de la un an la cinci ani.

La scurt timp, în jurul orei 02.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Gorj l-au depistat în trafic, pe DE 79, în localitatea Peşteana-Jiu, pe M.G.M., de 17 ani, din oraşul Rovinari, care conducea un autoturism, fără să aibă permis de conducere. Cu ocazia verificărilor, oamenii legii au mai stabilit că autoturismul era înmatriculat cu numere false. În cauză a fost întocmit dosar penal. Pentru conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, tânărul riscă să primească pedeapsa cu închisoarea de la un an la cinci ani.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite