Un zidar vrea să muncească în străinătate ca drujbist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioşca Groasă, un şomer din comuna Băleşti, s-a interesat deja de joburile austriecilor. Dacă va ocupa unul dintre cele 30 de posturi, acesta va primi un salariu de 1.200 de euro lunar, iar cazarea îi va fi asigurată gratuit.

Oferta a fost trimisă la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj de reprezentanţii unei firme din Waldhausen, care au anunţat că angajează 30 de gorjeni în meseria de drujbist calificat. Salariul net este de 1.200 de euro pe lună, iar cazarea este asigurată, însă cei care doresc să ocupe unul din aceste posturi trebuie să îndeplinească două condiţii. „AJOFM Gorj oferă 30 de posturi, prin serviciul EURES. Austria caută drujbişti cu experienţă în tăierea copacilor în păduri. Se cere limba germană, nivel mediu, dar şi experienţa minimă de cinci ani. Se oferă cazare, echipament de lucru, autoturism pentru deplasări, inclusiv combustibil, iar contractul este pe o perioadă de şase luni, cu posibilitate de prelungire”, menţionează Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

image

„Aş fi chiar dispus să muncesc în Austria ca drujbist. Aici se câştigă 600 de lei, iar acolo 1.200 de euro, o diferenţă destul de mare. Nu mai am loc de muncă din aprilie şi este foarte greu cu datoriile la bănci. Cu germana mă descurc un pic. O să mă interesez, pentru că am experienţă în domeniu. Am drujbă acasă şi ştiu cum se lucrează cu ea. Eu sunt de meserie zidar, am lucrat în construcţii, dar pot să lucrez şi ca drujbist”, spune Ioşca Groasă, un bărbat de 48 de ani, din comuna Băleşti, beneficiar al ajutorului social.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite