Târgu-Jiu: Un tânăr apără interesele colegilor de la Ambulanţa Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este convins că ceea ce nu te omoară te face mai puternic şi a salvat sute de vieţi în ultimii şase ani. Ionel Ianc este pasionat de autoturisme, iar atunci când nu pleacă în cursă repară ambulanţele defecte.

A îndrăgit maşinile din copilărie şi a descoperit tainele meseriei de mecanic auto de la o vârstă fragedă. La vremea majoratului, Ionel Ianc era deja angajatul Serviciului de Ambulanţă Gorj, unde s-a ocupat mai întâi de repararea salvărilor defecte, pentru ca ulterior să devină salvator de vieţi. „Dintotdeauna mi-au plăcut maşinile. Verişorii mei aveau service şi în vacanţele de vară mergeam la ei. Visam să devin mecanic auto şi şofer. Atunci se dădea examen de la 17 ani, iar peste un an m-am dus şi am ridicat permisul de conducere“, mărturiseşte ambulanţierul. Prima maşină pe care a condus-o a fost cea moştenită de la bunicul său. „Era o Dacie. Am pus-o la punct înainte de a obţine permisul. După ce am copilărit în satul Dobriţa, am venit la Şcoala Auto din Târgu-Jiu, pe care am absolvit-o în 1995. Atunci am aflat de concursul de la Ambulanţă. Am devenit mecanic în cadrul acestei instituţii, până în 2003, când am terminat Liceul din Bârseşti. Din 2004 lucrez ca ambulanţier“, declară Ionel Ianc.

Apără în instanţă interesele colegilor

În urmă cu şase ani, acesta a participat la prima misiune ca ambulanţier. „Am intervenit la şcoala din Jupâneşti, pentru a prelua un copil cu crize comiţiale“, îşi aminteşte bărbatul. Atunci când este solicitat să-i salveze pe gorjenii care se zbat între viaţă şi moarte, Ionel Ianc este nevoit să circule cu ambulanţa chiar şi cu o viteză mai mare de 150 de kilometri la oră. „Fac tot posibilul să ajung cât mai repede. Nu contează că e noapte sau iarnă, trebuie să ajungem acolo unde este nevoie de noi“, mărturiseşte tânărul gorjean. Din septembrie 2009, acesta este liderul Sindicatului Salvamed Gorj, care are 100 de membri, dintre care 80 sunt de la Serviciul de Ambulanţă Gorj. „Sunt acolo ca să-i ajut să-şi recâştige drepturile. Deja am acţiuni pe rol în ceea ce priveşte diminuarea salariilor cu 25 la sută. Suntem la a doua înfăţişare şi dorim recuperarea diferenţelor de bani“, încheie ambulanţierul.

De cât timp lucraţi la Serviciul de Ambulanţă Gorj?

Din luna octombrie a anului 1995, imediat după terminarea Şcolii Auto din Târgu-Jiu, când am aflat de scoaterea la concurs a unui post de mecanic auto la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj. Mi-am dorit dintoteauna ca să ajung în cel mai scurt timp la oamenii care au nevoie de ajutor. Trebuie să fii foarte puternic ca să poţi să intervii în asemenea situaţii. Am lucrat mai întâi ca mecanic, apoi ca ambulanţier.

La câte misiuni aţi participat şi care v-a marcat?

Am participat la sute de intervenţii, dar cel mai mult m-a marcat un accident de circulaţie produs la Rasoviţa, în care a decedat un student de 22 de ani. El era în maşină şi a fost preluat de colegii mei, iar eu primit sarcina de a-l duce de la Unitatea de Primiri Urgenţe Târgu-Jiu la Clinica Universitară din Bucureşti. Când am ajuns la Horezu, acesta a decedat, deşi s-au efectuat manevre de resuscitare. Am participat şi eu la resuscitare, însă toate eforturile au fost zadarnice.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite