Târgu-Jiu: Un şofer a fost prins în timp ce transporta ilegal 17 tone de cărbune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cantitatea de cărbune fără documente a fost confiscată de către poliţişti. Pe numele gorjeanului a fost întocmit dosar penal.


Aseară, în jurul orei 20:00, poliţiştii rutieri din Motru au oprit pentru control un ansamblu de vehicule format dintr-un autotractor şi semiremorcă, cu care un bărbat de 45 ani, din comuna Glogova, transporta pe DN 67 - Motru, cărbune lignit.
Pe parcursul controlului, conducătorul auto a prezentat documente din care rezulta că transportă o cantitate de 22,2 tone cărbune.
Având suspiciuni în legătură cu cantitatea reală de cărbune transportată, poliţiştii au dispus recântărirea mărfii. S-a constatat că cel în cauză transporta cantitatea de 39,18 tone cărbune lignit.
Diferenţa de aproximativ 17 tone de cărbune lignit a fost indisponibilizată în vederea confiscării de către de poliţişti, transportatorului fiindu-i aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 3.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990, republicată (transport de marfă fără documente de provenienţă) şi a H.G. nr. 1.373/2008 privind reglementarea furnizării şi transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din România (depăşirea greutăţii maxim autorizate pe osie).
De asemenea, dat fiind faptul că existau neconcordanţe în legătură cu datele consemnate în avizul de însoţire şi tichetul de cântar, poliţiştii au întocmit pe numele conducătorului auto, un dosar penal.
Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea provenienţei cărbunelui confiscat, urmând ca în funcţie de rezultatul anchetei să stabilească încadrarea juridică a faptelor pentru care este cercetat suspectul.
 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite