Târgu-Jiu: Un pandur vrea cupa de la Hagi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La numai 12 ani,  Andrei este căpitanul echipei de fotbal a Clubului  Sportiv Pandurii, la grupa 1999, reuşind  să câştige titlul de golgheter în urma unui turneu din Franţa.

Iubeşte fotbalul de mic şi nu ratează niciun meci din prima ligă, mai ales când pe teren intră fotbaliştii lui favoriţi de la Steaua. Andrei Fernando Dragu a început să jongleze cu mingea la vârsta de şase ani, iar statura mică i-a atras imediat o poreclă.

„Prietenii îmi spun «Piti» şi îmi place foarte mult. La început nu ştiam multe lucruri despre fotbal, dar am învăţat pe parcurs. Nu sunt violent pe teren, din contră, sunt tehnic, dovadă că nu m-am accidentat niciodată”, mărturiseşte târgujianul.

Prima competiţie la care a participat a fost organizată la Baia de Fier, în anul 2006, debutând cu succes, întrucât echipa sa a reuşit să se claseze pe primul loc.

„Am jucat cu Luceafărul şi atunci am câştigat 500 de lei, care au fost investiţi în echipamente. Locul I a însemnat enorm pentru mine. Apoi ne-am calificat la Arad, unde am luat locul patru. De patru ori am fost la Arad şi întotdeauna am ocupat această poziţie”, îşi aminteşte Fernando.

Cele mai importante rezultate au fost însă de departe cele înregistrate în Franţa, unde micul fotbalist a reuşit să câştige titlul de golgheter. „S-a întâmplat acum doi ani, când am fost în Franţa. Secretul este să te concentrezi şi să ignori totul în jur. Când intru pe teren mă gândesc la tot ce imi zice antrenorul să fac în timpul pregătirii. Fotbalul nu e distracţie, presupune multă muncă, altfel nu ai cum să ai rezultate”, declară pandurul.

Un fotbalist talentat

De câteva zile, pandurii grupei 1999 se duelează cu celelalte formaţii locale pentru Cupa Hagi Danone, cel mai important eveniment fotbalistic pentru copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani din România. „Dacă învingem,mergem mai departe şi jucăm cu alte echipe importante din ţară”, precizează căpitanul juniorilor de la Pandurii.

Antrenorul Doru Mihuţ îl apreciază pe Fernando pentru calităţile sale: „Dragu este căpitanul de echipă, un jucător bun, nu prea îl ajută fizicul, dar sperăm să se dezvolte. Înaceastă perioadă jucăm în Cupa Danone, am câştigat toate meciurile de până acum, iar cel mai bun scor a fost cel cu Jiul Rovinari, 8-0”.

Micul jucător de la Pandurii este fanul înrăit al Stelei, iar când vine vorba de idolul său îl numeşte, fără să stea pe gânduri, pe Bogdan Stancu, fostul golgheter al echipei din Ghencea. „Mă bucur că a venit Cârţu la Steaua. Mi-aş dori să ajung şi eu la această echipă, chiar mai departe, dar sper să-şi schimbe domnul Gigi Becali atitudinea. Sunt mândru că am reuşit să dau mâna cu Gheorghe Hagi, Gică Popescu şi alţi fotbalişti ai Generaţiei de Aur, iar în următoarele luni sper să luăm cupa pe care o va oferi regele fotbalului românesc”, încheie tânăra speranţă a fotbalului gorjean.

Acesta nu ignoră nici şcoala şi luptă să aibă rezultate bune. Materia sa preferată este engleza, însă doreşte să înveţe şi franceza, întrucât a simţit pe propria-i piele, în Franţa, ce înseamnă să fii străin de limba vorbită în locurile pe care le străbaţi.

De cât timp joci fotbal?

De la şase ani. Domnul profesor Constantin Frimu a venit la şcoală şi a anunţat că cine vrea să vină la antenamente este aşteptat a doua zi în faţă la Tudor, iar eu m-am dus cu tati fără să mai stau pe gânduri. Nu regret alegerea şi vreau să fac o carieră din asta. Am jucat pe toate posturile, şi ca atacant, iar acum sunt mijlocaş stânga. Am fost şi golgheter în urmă cu doi ani, când am mers în Franţa. Îmi place cum joacă Bogdan Stancu.

Cum te împarţi între şcoală şi fotbal?

Seara îmi fac temele şi dimineaţa merg la antrenamente. M-am obişnuit după atâta timp. Mai greu este când plecăm în turneu sau în cantonamente. Acum mă pregătec pentru primele meciuri din Cupa Danone şi sper să ieşim învingători. Profesorii mă încurajează, dar spun că trebuie să ma ţin şi de carte.




Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite